Matematik

differentiering

29. december 2010 af smilme (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hvordan differrentier man A(x)=4x2 * e-x og bagefter finde A"(2) = 0

Jeg har prøvede at lave den, men får ikke den rigtige resultat. Jeg håber der er en derude, der vil hjælpe her.

Tak på forhånd


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. december 2010 af Jerslev (Slettet)

#0: Partiel differentiering for at finde A'(x).

Brug partiel differentiering igen, når du skal finde A''(x).

For at finde A''(2) skal du blot indsætte 2 på x's plads i A''(x).


Svar #2
29. december 2010 af smilme (Slettet)

ups undskyld jeg skal finde A'(2) , ikke A''(2). Men hvad mener du med  partiel differentiering for at finde A'(x)???.  Jeg forstår ikke det der med partiel differentiering


Brugbart svar (1)

Svar #3
30. december 2010 af Andersen11 (Slettet)

#2

Funktionen A(x) = 4x2·e-x kan differentieres ved at bruge reglen for differentiation af et produkt:

(f(x)·g(x))' = f'(x)·g(x) + f(x)·g'(x)

med f(x) = 4x2 og g(x) = e-x .


Brugbart svar (1)

Svar #4
30. december 2010 af mathon

   "Jeg forstår ikke det der med partiel differentiering"

                             f(x) = 4x2                     f '(x) = 4·(2x2-1) = 8x

                             g(x) = e-x                     g '(x) = e-x · (-1) = -e-x

.

              A '(x) =   (f(x)·g(x))'   =     f '(x)     ·     g(x)      +      f(x)    ·    g '(x) =

                                                      8x        ·     e-x       +      4x2    ·    (-e-x) =

                                                      8x·e-x - 4x2·e-x  =  2·(4x)·e-x - x·(4x)·e-x

                                                      A '(x) = 4x·(2-x)e-x

                                                      A '(2) = 4·2·(2-2)·e-2 = 8·0·e-2 = 0


Brugbart svar (0)

Svar #5
30. december 2010 af mathon

differentiation af funktionsprodukt
 


Svar #6
30. december 2010 af smilme (Slettet)

ok, tak. Det er fordi, at jeg skal lave denne opgave:

Figuren viser grafen for f(x)=4x*e^-x, x>0.
Når punktet P0 (x0,f(x0)) projiceres på koordinatakserne opstår et rektangel; se figuren. Opskriv en forskrift for funktionen A(x), der angiver rektanglets areal som funktion af x.

Vis, under anvendelse af A'(x), at rektanglets areal har et lokalt ekstremum for x = 2. Undersøg ved hjælp af cas, om det også er globalt ekstremum.
 

Forskriften for funktionen A(x) har jeg fået det til A(x) = x * f(x) ⇒4x2 * e-x

Så skal jeg differentere det og finde det x hvor A'(x) = 0

#4  så A(x) = 4x2 * e-x differinteret bliver  A '(x) = 4x·(2-x)e-x  ????? er det det???

Er det så her man kan sige at rektanglets areal har et lokalt ekstremum for x = 2, fordi det giver 0.  A '(2) = 4·2·(2-2)·e-2 = 8·0·e-2 = 0, er det det???

Undersøg ved hjælp af cas, om det også er globalt ekstremum. Det her forstår jeg ikke, hvordan gør man det???? Og hvad er globalt ekstremum???

Tak på forhånd


Brugbart svar (1)

Svar #7
30. december 2010 af mathon

                     A '(x):              +        0       -
                                  0-------------2------------>
                     A(x):           voksende      aftagende
 


  hvoraf ses;
  at A(x) har globalt maksimum for x = 2       ( i modsætning til lokalt maksimum)
                                 

  globalt maksimum = største ekstremværdi = største værdi i værdimængden

  CAS-eftervis selv på lommeregner


Svar #8
30. december 2010 af smilme (Slettet)

tak, men var alt det jeg skrev rigtig?? Og jeg forstår stadigvæk ikke, hvordan jeg skal undersøge det på lommeregnen(CAS).


Brugbart svar (0)

Svar #9
30. december 2010 af mathon

...har du TI-89?

    hvis det er tilfældet:
 
                                   Define g(x) = 4x^2*e^(-x)

                                   fMax(f(x),x)|x>0


Svar #10
30. december 2010 af smilme (Slettet)

Jeg har TI-nspire CAS. Kan du ikke lige skrive, om alt det jeg skrev var rigtig eller ikke???


Brugbart svar (1)

Svar #11
30. december 2010 af mathon

                     A '(x):              +        0       -
                                  0-------------2------------>
                     A(x):           voksende      aftagende
 


  hvoraf ses;
  at A(x) har globalt maksimum for x = 2     


Svar #12
30. december 2010 af smilme (Slettet)

ok tak og have en god dag.


Skriv et svar til: differentiering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.