Fysik

Ampere og volt

30. december 2010 af YoungSlowy (Slettet) - Niveau: 9. klasse

God aften alle sammen :-)

Hvor meget svarer 1 ampere til i volt?

Kan nogen evt forklare det.

På forhånd tak


Brugbart svar (1)

Svar #1
30. december 2010 af Thecoolstuff (Slettet)

 Ampere og volt er ikke det samme.

Ampere er måleenhed for elektrisk strømstyrke, mens volt er måleenhed for elektrisk spænding


Brugbart svar (1)

Svar #2
30. december 2010 af Andersen11 (Slettet)

1 Ampère er enheden for strømstyrke I, mens 1 Volt er enheden for spændingsforskel U. Lægges der en spændingsforskel U over en ohmsk modstand R, er strømstyrken I gennem modstanden bestemt af Ohm's lov

U = R·I


Svar #3
30. december 2010 af YoungSlowy (Slettet)

Hmm, tja det er korrekt, men så kan man åbenbart ikke sammenligne dem.

Men det fortæller jo ikke hvor mange ampere der går på en volt???

Hvad med V * A = watt

Volt * Ampere = watt

Men tak for det :-)


Brugbart svar (0)

Svar #4
31. december 2010 af mathon

     af
          Joules lov
                                     Eel = (U·I)·t
har du

                                    P = Eel/t  =  (U·I)·t / t  =  U·I                   med enhederne
                                                                                            J/s = W = V·A = Ω·A2 = V2
 


Brugbart svar (0)

Svar #5
01. januar 2011 af mathon

                                             P = U·I  =  R·I2  =  U2/R


Skriv et svar til: Ampere og volt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.