Kemi

Hjælp til NMR og IR spektre

02. januar 2011 af Amtell (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej

Jeg er ved at lave en opgave om NMR og IR spektre. Jeg kan bare ikke finde ud af min opgave. Jeg skal undersøge en base, hvor jeg skal beregne dens molarmasse samt undersøge basens IR og NMR spektre. Ud fra disse oplysninger skal jeg opskrive basens strukturformel og navn.

Jeg kan bare slet ikke finde ud af det. Håber, at der er nogen der vil hjælpe mig. Jeg har vedhæftet min opgave.

På forhånd tak.

Vedhæftet fil: Opgave 4 - NMR + IR.doc

Brugbart svar (0)

Svar #1
03. januar 2011 af benzen (Slettet)

a)

koncentration(base) = m/V = 0,65 g / 0,1 L = 6,5 g/L

Du titrerer med 0,100 M HCl

n(HCl) = c*V = 0,100 M * 0,0144 L = 0,00144 mol

Ved ækvivalenspunktet er: n(HCl) = n(base)

Derfor:

n(base) = 0,00144 mol

m(base) = 6,5 g/L * 0,0100 L = 0,065 g

Nu kan du udregne den molare masse:

M(base) = 0,065g / 0,00144 mol = ___ g/mol

b)

Find en tabel over udslag i IR- og NMR-spektre. Så kan du se efter hvilke bindinger der giver hvilke udslag.

Når du har fundet ud af hvilke bindinger stoffet indeholder, kan du samle det molekylet som et puslespil. Dette giver svaret på c).

d)

Her er det formentlig en base der ligner meget, der har den samme molarmasse. Prøv at se om du kan lave en anden base med de samme atomer som før. Og fortæl derefter, hvordan du kan se på spektrene, at det ikke er den base. (Argumenter: Der mangler et udslag ved fx 2400 for at det kunne være den anden base.)


Skriv et svar til: Hjælp til NMR og IR spektre

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.