Matematik

nogen der har lyst til at rette den her lille MAT opgave??

02. januar 2011 af Martinio (Slettet) - Niveau: A-niveau

Det ville jeg i hvert fald sætte meget pris på :)

Sådan lyder opgave:

''Bestem en ligning for tangenten til grafen for funktionen f i punktet (2,f(2)), når f(x)=5x^2+3x-2.''

Jeg har så løst opgaven på følgende måde:

1) f(x)=5x^2+3x-2

2) (2,f(2))

3) Vi finder

4) f´(x)=5*2x+3*1-0 = 10x+3

5) x0=2

6) f(2)=5*2*2+3*1-0=23

7) f´(2)=10*2+3=23

Vi får så:

y=f´(2)(x-2)+f(2) <=> y=23(x-2)+23 <=> y=23x-46+23 <=> y=23x-23

Er det KORREKT???


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. januar 2011 af Andersen11 (Slettet)

Den er ikke helt rigtig:

f(2) = 5·22 + 3·2 -2 = 20 + 6 -2 = 24


Svar #2
03. januar 2011 af Martinio (Slettet)

årh nu kan jeg se det....dum fejl af mig.....

tak for hjælpen Andersen :)


Skriv et svar til: nogen der har lyst til at rette den her lille MAT opgave??

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.