Matematik

OMKREDS OG AREAL

04. januar 2011 af LeylaDogan (Slettet) - Niveau: 10. klasse

Hej allesammen jeg sidder fast i denne opgave som jeg ikke kan finde ud af?

Et kvadrat har arealet 36 cm2. Jeg skal finde kvadratets omkreds.
Kvadratets omkreds --> Formel - O=4*l -- l <-- længde.

Håber I kan hjælpe mig....


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. januar 2011 af Anxyous (Slettet)

 Du ved jo, at alle sider i kvadratet er lige lange, så du finder kvadratroden af 36 cm2 for at finde længden af en side.


Brugbart svar (0)

Svar #2
04. januar 2011 af Meadowish (Slettet)

 I et kvadrat er alle 4 sider lige lange.

Det vil sige at du kan udregne hvor lang hver side er ved at sige:

√(36) = L

Bagefter kan du finde omkredsen ved brug af din egen formel

O = 4 * L

Dette gælder kun for at kvadrat, og ikke andre firkanter, såsom rektangler!


Svar #3
04. januar 2011 af LeylaDogan (Slettet)

okey kvadratroden af 36 er 6. skal jeg så sige 4*6 eller 6+6+6+6 ? jeg er ikke sikker på at man skal pluse eller gange???


Brugbart svar (0)

Svar #4
04. januar 2011 af Anxyous (Slettet)

#3:

Det er det samme. Men kig på din formel, der står det meget tydeligt.


Svar #5
04. januar 2011 af LeylaDogan (Slettet)

okey jeg har fundet formlen. Formlen for omkreds til kvadrat __ O=4*l

Jeg ville gerne høre om forslaget et fint nok. For jeg er ikke sikker på at jeg har lavet det rigtig??? 

Et rektangel har arealet 24 cm2.

Giv tre foreslag til rektanglets længde og bredde.

Forslag       Længde        Bredde

1                   8 cm              4 cm

2                   5 cm               7 cm

3                   9 cm                3 cm


Brugbart svar (0)

Svar #6
05. januar 2011 af Meadowish (Slettet)

 Arealet af trekanten regnes ud ved brug af formlen:

A = L * B (L = højde B = Grundlinje)

 - Det betyder at du skal gange 2 sider for  at få arealet!

Med andre ord, skal de to tal, du bruger i dine forslag, give 24, når du ganger dem. 

Det betyder også, at dine forslag ovenfor ikke er rigtigt, da 8 * 4 = 32, 5 * 7 = 35 & 9 * 3 = 27

For at finde nogle forslag, der også fungerer, kan du startet med at finde nogle tal der går op i 24.

Du kan starte med at tage 8, f.eks. Så finder du ud af hvad du skal gange med 8, for at få 24, ved at sige:

24 / 8 = 3

Derfor: 8 * 3 = 24, og er dermed et gældende forslag til netop din opgave.


Skriv et svar til: OMKREDS OG AREAL

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.