Matematik

diff lig

04. januar 2011 af tallender (Slettet)

Bestem til differentialligningen
dy/dx-3y=e^x den løsning, hvis graf i punktet P(1,f(1)) har en tangent der er parallel linien med ligningen y=x-5.

den skal løses med desolve, hvordan skriver man det op?


Brugbart svar (1)

Svar #1
04. januar 2011 af PeterValberg

 ups, overså noget :-) jeg vender lige tilbage

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #2
04. januar 2011 af tallender (Slettet)

er der nogle der kan hjælpe


Brugbart svar (1)

Svar #3
04. januar 2011 af AskTheAfghan

Er du sikker på, at du har skrevet rigtigt: dy/dx-3y=e^x ? For mig, passer det ikke.

Eller kan du sige mig, hvad funktionen for grafen er?


Brugbart svar (1)

Svar #4
05. januar 2011 af PeterValberg

 dy/dx kan også kaldes y'

y' -3y = ex

at grafen for y = f(x) har en tangent i P(1,f(1)) parallel med linjen y = x - 5 betyder jo, at f'(1) = 1 hvilket betyder:

 y' -3y = ex

1 - 3y = e1

y = (1 - e)/3    når x = 1      P(1, (1 - e)/3)

den partikulære løsning gennem P:

desolve(y'-3y=e^x and y(1)=(1-e^1)/3,x,y)

lyder det rimeligt ?

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)

Vedhæftet fil:difflign.jpg

Skriv et svar til: diff lig

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.