Matematik

Rumfang i liter

04. januar 2011 af Ukendtkurder (Slettet) - Niveau: 8. klasse

En vandtank har mål som vist på tegningen: Længde: 130 cm. Bredde: 45 cm. Højde: 50 cm.

Beregn tankens rumfang i liter.

Hvor højt står vandet i tanken, hvis der hældes 150 liter i ?


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. januar 2011 af pige24 (Slettet)

Tror det er sådan.

Jeg har antaget at tanken er kasseformet.

130cm*45cm*50cm=175500cm^3

175500cm^3=175,5=rumfang i liter

Med forbehold for fejl.

God dag til dig


Brugbart svar (0)

Svar #2
04. januar 2011 af Andersen11 (Slettet)

Til det andet spm. skal man finde den højde H, så at

L·B·H = 150 liter, dvs

H = 150liter/(L·B)


Svar #3
04. januar 2011 af Ukendtkurder (Slettet)

Jeg fostår ikke 2#


Brugbart svar (0)

Svar #4
04. januar 2011 af Andersen11 (Slettet)

#3

Der er fyldt vand i tanken op til en vis højde H. Rumfanget af vandet svarer da til en kasse med samme længde L og bredde B, som tankens længde og bredde, og det oplyses, at der i alt er 150 Liter vand i tanken. Find nu den højde H, der med den angivne længde L og bredde B danner en kasse med rumfanget 150 Liter.


Skriv et svar til: Rumfang i liter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.