Fysik

Fysik, kvaler med Idealgasligningen

28. april 2005 af Eclipse of the heart (Slettet)
Hej,

Jeg har siddet og aset med følgende opgave men kan ikke løse den da min fysikniveau er forbavsendene lavt...

-Selve opg beskrivelse:-
En beholder med Volumen V = 1L indeholder en ideal gas ved temperaturen 20C og trykket 2MPa.

idealgasligningen er jo:

PV=nRT

da jeg skal finde stofmængden har jeg lavet den om til

n=PV/RT (rigtigt?)

mit problem er så at jeg meget gerne vil have de forskellige ting over i enheder jeg kan regne med...

Temperaturen(T)=20C vil jeg godt have i Kelvin og det er jo blot at sige: 20 + 273

gaskonstanten(R)= 0.863 (Rigtigt?)

Trykket(P) er i pascal, den vil meget helere have i bar hvordan laver jeg det om til det?

Til sidst er min Volumen i L men det er okay ikk?

Håber der sidder en derude der kan hjælpe

på forhånd tak :D

Brugbart svar (0)

Svar #1
28. april 2005 af iB (Slettet)

Hvor har du fået din gaskonstant fra? Ta og lig nøje mærke til enheden for din gaskonstant, og slut af med en dimmensionskontrol!

Brugbart svar (0)

Svar #2
28. april 2005 af Waterhouse (Slettet)

Temperaturen skal du have i Kelvin, trykket skal du have i Pascal, volumen i m^3. Gaskonstanten kan du sætte til 8.314472 (enhed J/(K*mol))

Svar #3
28. april 2005 af Eclipse of the heart (Slettet)

Mange tak... :D

Svar #4
28. april 2005 af Eclipse of the heart (Slettet)

Det må så blive:

Stofmængden(n)= 2.000.000Pa * 0.001m^3 / 8,314472J/K*Kmol * 293K = 70479,520528mol

lyder lidt vildt??

Svar #5
28. april 2005 af Eclipse of the heart (Slettet)

ups... tælleren er 2mio*0,001= 2000
nævner er 8,31447*293= ca2400

2000/2400=0,83333mol, det var bedre

Skriv et svar til: Fysik, kvaler med Idealgasligningen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.