Matematik

Bestemmelse af et areal af en trekant i et kordinatsystem

05. januar 2011 af king-lp (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej Studievenner ! Jeg kunne godt bruge lidt hjælp til en opgave:

Min opgave lyder på at jeg skal bestemme arealet af en trekant ABT i et kordinatsystem. Til det ved jeg at Punkt A(-2,0), B(1,3) og T(-1, -1). 

Men er lidt uvidende om hvordan jeg skal gribe opgaven an.


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. januar 2011 af mathon

nederste formel
         i
   

               

Vedhæftet fil:Trekantarealformler.doc

Brugbart svar (0)

Svar #2
05. januar 2011 af peter lind

Find vektor AB og AT samt tværvektoren til AT, som jeg kalder AT1. Arealet er så ½|AB·AT1|  Den kan også findes som den numeriske værdi af halvdelen af determinanten for AB og AT


Brugbart svar (0)

Svar #3
05. januar 2011 af Andersen11 (Slettet)

Beregn de tre sidelængder. Vis at trekanten er retvinklet, idet siderne opfylder Pythagoras, og beregn så arealet, idet kateterne kan fungere som højde og grundlinie.


Svar #4
05. januar 2011 af king-lp (Slettet)

Ja men hvordan beregner jeg de tre sidelængder med de punkterne ? :D


Brugbart svar (0)

Svar #5
05. januar 2011 af Andersen11 (Slettet)

#4

Brug punkt-afstandsformlen

d = √((x2-x1)2 + (y2-y1)2)


Brugbart svar (0)

Svar #6
05. januar 2011 af mathon

                    A = (1/2)·(-2(-1-3) + (-1)(3-0) + 1(0-(-1))

                    A = (1/2)·(-2(-4) + (-1)3 + 1·1)

                    A = (1/2)·(8 - 3 + 1)

                    A = (1/2)·6 = 3


Svar #7
05. januar 2011 af king-lp (Slettet)

 Hvilken formel er det Mathon i den vedhæftede fil du lagde ind ? :D :D


Svar #8
05. januar 2011 af king-lp (Slettet)

 Undskyld fejl, den nederste når du skriver det oppe i #1


Skriv et svar til: Bestemmelse af et areal af en trekant i et kordinatsystem

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.