Matematik

Ligninger 7 klasse niveau

05. januar 2011 af annahansen2 (Slettet)

Løs ligningerne ved omformning. Hjælp til at løse disse opgaver? 
 

1) 15 – 4x = 17 + x

2) 1/8x = 4

På forhånd tak :-)


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. januar 2011 af Mary2002 (Slettet)

jamen de er så nemme hvis du kender reglen for at løse en ligning så kan du løse dem alle sammen

tjek denne her side: http://www.matematikfessor.dk/lessons/level/7-klasse-4

En ligning består af et lighedstegn og et matematisk udtryk på hver side. de to sider kaldes venstresiden og højresiden. en løsning til en ligning er den værdi for den ubekendte variabel (som for det meste er x), der opfylder ligning. der er fire gundlæggende regneoperationer, man kan benytter, når man løser ligninger. det er plus,minus,gange og division. det er en god ide at samle alle led der indeholder den ukendte variabel (x) på samme side ( ofte venstresiden).

1) 5x + 7 = 37
 

5x+7-7=37-7

5x=30

5x:5 = 30:5

x= 6

for at tjekke om det er rigtigt, indsætter man 6 istedet for x da det er løsningen:

5•6+7 = 37

37 = 37

det giver 37 på begge sider så, vi har løst ligning rigtig x er 6.

håber det hjalp:)


Brugbart svar (0)

Svar #2
05. januar 2011 af Krabasken (Slettet)

Saml x-led på venstre side at lighedstegnet.

Smart trick:

Et hvilketsomhelst led kan flyttes over på den modsatte side, hvis du samtideg skifter dets fortegn.

Eksempel:

15 - 4x = 17 + x Vi flytter 15 og x over

-4x -x = 17 - 15

-5x = 2 Del med -5 på begge sider

x = -2/5 = -0,4
---------------------------
1/8x = 4 Gang med 8 på begge sider

x = 32 ;-)


Svar #3
05. januar 2011 af annahansen2 (Slettet)

Nu har jeg prøvet med denne ligning 12x-6=90 (X=96/12)=8

Men i min opgave står der løs ligningerne ved omformning? er det rigtigt, det jeg har gjort?


Brugbart svar (0)

Svar #4
05. januar 2011 af pige24 (Slettet)

En af måderne man kan se om man har regnet rigtigt, er at sætte ind på x.

(12*8)-6=90

Så du har regnet rigtigt.


Svar #5
05. januar 2011 af annahansen2 (Slettet)

Men i min opgave står der løs ligningerne ved omformning? hvad mener de med det skal jeg bare regne det som en alm. ligning?


Brugbart svar (0)

Svar #6
05. januar 2011 af pige24 (Slettet)

Ja.

12x-6=90

12x-6+6=90+6

12x=96

12x/12x=96/12

x=8

Er det til at forstå?

Du er velkommen til at spørge hvis der er noget du ikke forstår.


Brugbart svar (0)

Svar #7
05. januar 2011 af Krabasken (Slettet)

Du må spørge den, der har opfundet det udtryk.

Jeg mindes ikke at have hørt det før ;-)


Brugbart svar (0)

Svar #8
05. januar 2011 af pige24 (Slettet)

Anna Hansen , har du den bog der hedder matematrix? der skulle gerne stå noget om omformning.


Svar #9
05. januar 2011 af annahansen2 (Slettet)

Kan du se om jeg har regnet rigtigt på disse? :-) tak på forhånd

1)5x + 7 = 37    x= 6

2) 12x – 6 = 90    x=8

3) 11x + 15 = 81     x= 6  

4) 15 – 4x = 17 +     x =32     

5) 9x – 9 = 3x + 3     x=2

6) – 6x + 9 = – 27        x=6

7) + 8 = 11     x=?

8)1/8x = 4      x=?


Brugbart svar (0)

Svar #10
05. januar 2011 af pige24 (Slettet)

9#. Se 6# og4#


Svar #11
05. januar 2011 af annahansen2 (Slettet)

Ja men er de rigtige?


Brugbart svar (0)

Svar #12
05. januar 2011 af pige24 (Slettet)

Kan du selv tjekke det?

Eller skal du have hjælp?


Brugbart svar (0)

Svar #13
05. januar 2011 af Krabasken (Slettet)

8) har jeg allerede løst  for dig i # 2

Læser du, hvad vi skriver - ?

Du har skrevet forkert i 4) og 7)

De andre er rigtige

At gøre prøve ved at indsætte det fundne x kan du vel selv klare. Det er der ingen grund til at spilde vores

andres tid med ;-)


Svar #14
05. januar 2011 af annahansen2 (Slettet)

Jeg vil meget gerne have hjælp, hvis du kan tjekke det?


Brugbart svar (0)

Svar #15
05. januar 2011 af pige24 (Slettet)

Kære Anna, jeg tror det står i 13#

Er der noget du vil spørge om?


Svar #16
05. januar 2011 af annahansen2 (Slettet)

Ja hvordan kan jeg løse 4-7-8? tak på forhånd


Brugbart svar (0)

Svar #17
05. januar 2011 af Krabasken (Slettet)

Hvor mange gange skal jeg mon  fortælle dig, at jeg har løst 8) allerede i #2 - ?

Jeg skrev det osse i # 13.

Det er ikke befordrende for lysten til at hjælpe dig, når du ikke engang læser, hvad man skriver til dig :-\


Svar #18
05. januar 2011 af annahansen2 (Slettet)

Undskyld men så også i #13 men 8) gav 32 så det troede jeg nu er jeg helt forvirerede


Brugbart svar (0)

Svar #19
05. januar 2011 af Krabasken (Slettet)

Rolig nu -

Skriv nu opgave 4 og opgave 7, så vi kan læse dem, så skal vi nok tjekke dem for dig


Svar #20
05. januar 2011 af annahansen2 (Slettet)

4) 15 – 4x = 17 + x =?

7) + 8 = 11 x=?

8)1/8x = 4 x=?

Det er disse tre jeg ikke kan finde ud af..


Forrige 1 2 Næste

Der er 24 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.