Kemi

Molarity

07. januar 2011 af mathiasjacobsen (Slettet) - Niveau: A-niveau

If 36.2 of 0.153 is required to neutralize completely 26.0 solution, what is the molarity of the acid?

H2SO4(aq) + 2KOD(aq) ---> K2SO4(aq) + 2H2O


Svar #1
07. januar 2011 af mathiasjacobsen (Slettet)

If 36.2ml of 0.153M KOH is required to neutralize completely 26.0ml H2SO4 solution, what is the molarity of the acid?

H2SO4(aq) + 2KOD(aq) ---> K2SO4(aq) + 2H2O


Brugbart svar (1)

Svar #2
07. januar 2011 af mathon

                                H2SO4 (aq)   +   2 KOH (aq)   --->   K2SO4 (aq)  +  2 H2O
molforhold:                  1                        2

 

    titerligning:
                                          ns  = 2·nb

                                      Vs·cs = 2·Vb·cb

                            (0,026 L)·cs = 2·(0,0362 L)·(0,153 mol/L)

                            (0,026 L)·cs = 0,011077 mol

                                           cs = (0,011077 mol)/(0,026 L) = 0,426 M

                              


Skriv et svar til: Molarity

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.