Fysik

fysik fysik og ATTER fysik....

29. april 2005 af ilr4e (Slettet)
I gamle dage- forsigtighed betaler sig, alt laves jo om nu om dage- sagde man, at en bil, som kører med 60 km/h, skal kunne stoppes på højst 32 meter. Dertil kommer, at det tager tid, fra man opdager en forhindring, til man reagerer på den. Her regnede man i gamle dage med, at man ved 60 km/h kører 18 meter, mens systemet (hjerne, nerver m.m.) tager sig sammen til at reagere.

a)hvad er reaktionstiden?
b)Hvis reaktionstiden er uafhængig af farten, hvor langt kører man så, inden man reagerer ved 120 km/h.

Det er en god tommelfingerregel, at en fordobling af en bils fart fører til en firedobling af bremselængden.

c)Hvordan kan denne tommerfingerregel forklares rent fysisk?

kan altså ikke forstå det...er der ikke nogle der vil forklare det nærmere.....

Brugbart svar (0)

Svar #1
30. april 2005 af Epsilon (Slettet)

a)
Reaktionstiden er den tid, der forløber, fra personen opdager en forhindring og til kroppen reagerer derpå. I løbet af dette korte tidsrum køres i henhold til 'gamle dages standarder' 18m ved farten 60km/h.

b)
Reaktionstiden er ifølge antagelsen konstant (uafhængig af farten). Beregn den tilbagelagte strækning i løbet af reaktionstiden, når farten er 120km/h.

c)
Vink: hvorledes afhænger bilens kinetiske energi af farten?
Antag, at bremsekraften under opbremsning kan regnes for konstant - hvordan hænger bremsekraftens arbejde og bremselængden da sammen?

//Singularity

Svar #2
30. april 2005 af ilr4e (Slettet)

b) skal man så sige:
s = (v^2) - ( v^1) / 2*a

s =(0 m/s)- (33,3 m/s) / 2* a

hvordan finder man så a...

Brugbart svar (0)

Svar #3
30. april 2005 af Epsilon (Slettet)

#2:

b) Nej, farten er konstant (120km/h). Du skal bare bruge

s = v*t

hvoraf man ser, at den tilbagelagte strækning i løbet af reaktionstiden t naturligvis fordobles ved dobbelt fart, når det antages, at reaktionstiden er uafhængig af farten.

//Singularity

Svar #4
30. april 2005 af ilr4e (Slettet)

men vi ved jo ikke hvad tiden er...

Brugbart svar (0)

Svar #5
30. april 2005 af Epsilon (Slettet)

#4: Jo da - reaktionstiden har du netop beregnet under punkt a). I spørgsmål b) arbejder vi under antagelsen, at reaktionstiden er uafhængig af farten. Altså er reaktionstiden ved 120km/h den samme som ved 60km/h.

//Singularity

Skriv et svar til: fysik fysik og ATTER fysik....

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.