Fysik

El

09. januar 2011 af muju (Slettet) - Niveau: B-niveau

 hey folkens

jeg skal løse en fysik opgave og er helt fortabt er der mon ikke nogen som kan give mig nogle formler eller hjælpe mig med at løse den.

opgaven:

Et batteri har en hvilespænding på 4,5V. Batteriet forbindes til en pære med resistansen 8,00§ når den lyser. polspændingen er 4,35V.

Bestem elementets indre resistans.

Hvilken effekt afsættes i pæren og i elemtet?

Hvor stor en procentdel af effekten afsættes i elementet?


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. januar 2011 af mathon

                            Uo = Up + Ui

 hvilespændingen deles som forholdet mellem de de serieforbundne modstande                     

                            Ri/Ry = Ui/Up = (Uo-Up)/Up = ((Uo/Up) - 1)
hvoraf
                            Ri = ((Uo/Up) - 1)·Ry = ((4,5/4,35) - 1)·(8 Ω) = 0,28 Ω
 

                 

                       


Svar #2
09. januar 2011 af muju (Slettet)

 hvad er Uo,Up osv, og hvordan finder man tallene


Brugbart svar (0)

Svar #3
09. januar 2011 af mathon

     Uo: hvilespænding
     Up: polspænding
     Ri:  indre modstand
     Ry: ydre  modstand
 


Svar #4
09. januar 2011 af muju (Slettet)

hvordan ska jeg finde dem


Svar #5
09. januar 2011 af muju (Slettet)

 forstår det nu tak ska du have


Brugbart svar (0)

Svar #6
10. januar 2011 af mathon

                  Ppære = Up2/Ry = (4,35 V)2/(8 Ω) = 2,37 W

                  Pelement = Ui2/Ri = (0,15 V)2/(0,28 Ω) = 0,0804 W

.........

                  Pi/Ptotal = (Ri·I2)/((Ri+Ry)·I2) = Ri/(Ri+Ry) = (0,28 Ω) / ((0,28 Ω)+(8 Ω)) = (0,28 Ω) / (8,28 Ω)
                                                                                                                                   = 0,033816 ≈ 3,4%


Skriv et svar til: El

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.