Kemi

STOFMÆNGDEN

09. januar 2011 af camillahay (Slettet) - Niveau: C-niveau

4,82 • 1022  Guldatomer?

er det sådan her så?

Au: (4,82 • 1022 atomer) / (6,02 • 1023 atomer) =

       ( 0,48 • 1023 atomer) / ( 6,02 • 1023 atomer) =  - 0,0797 ??? det duer jo ikke

ØV troede lige jeg havde den.... men nej.  HJÆÆÆÆLP - kald mig bare DUM, men jeg fatter det bare ikke!!!!


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. januar 2011 af mathon

       Au: (0,482 • 1023 atomer) / (6,022 • 1023 atomer/mol) ≈ 0,08 mol

       så bortset fra minusfortegnet/tankestregen var det rigtigt nok


Svar #2
09. januar 2011 af camillahay (Slettet)

jamen hvorfor har du så rykket kommaet i denne her.

Ag: (1,204 • 1024 atomer) / (6,02 • 1023 atomer/mol) =

(12,04 • 1023 atomer) / (6,02 • 1023 atomer/mol) = 2 mol Ag

er det fordi at det ellers ville gi - ?


Brugbart svar (0)

Svar #3
09. januar 2011 af mathon

       4,82 • 1022  =  0,482·10·1022 =  0,482·1023

       1,204 • 1024 =  1,204·10·1023  =  12,04 • 1023

 Men "kommaflytningen" behøves ikke. Den var blot tænkt som en lettelse, som vist blev noget andet...   ;-)

                


Brugbart svar (0)

Svar #4
09. januar 2011 af mathon

Og dog...

    en indsigt synes at have indfundet sig
    i #10 i
    www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx


Svar #5
09. januar 2011 af camillahay (Slettet)

arhhhh fantastisk - nu har jeg forstået det... HURRA tak tak

godt nu hvor jeg har dig....

Bare for at jeg er sikker på at jeg har forstået det.

O2: (2.6 • 1021 atomer) / (6,02 • 1023) = 

(0,026 • 1023 atomer) /  ( 6,02 • 1023) =  0.0034 mol O

el.

( 0,26 • 1023 atomer) / (6,02 • 1023atomer) = 0,043 mol O

har jeg fanget den nu?


Brugbart svar (0)

Svar #6
09. januar 2011 af mathon

   Find selv fejlen.
   De skal jo give det samme


Svar #7
09. januar 2011 af camillahay (Slettet)

det skal være 0,26 ik?

:-)


Brugbart svar (0)

Svar #8
09. januar 2011 af mathon

         2,6·1021  =  0,026·1023         ;-)


Svar #9
09. januar 2011 af camillahay (Slettet)

(0,026 • 1023 atomer) / ( 6,02 • 1023) = 0.0034 mol O

Så den første jeg lavdede var den rigtige.... Nu sidder den der ;-)


Svar #10
09. januar 2011 af camillahay (Slettet)

rettelse 0,0043 mol O og ikke 0.0034

;-)


Brugbart svar (0)

Svar #11
09. januar 2011 af mathon

   ...nu dages det...


Svar #12
09. januar 2011 af camillahay (Slettet)

JUBIIIII ;-)


Svar #13
09. januar 2011 af camillahay (Slettet)

Når nu der står

1,92 g. guld og man skal finde stofmængden

er det så

(1,92 • 1023) / ( 6,02 • 1023) = 0,32 mol Au?


Brugbart svar (0)

Svar #14
09. januar 2011 af mathon

   Nej

     stofmængden af 1,92 g Au:     n = m/M = (1,92 g) / (196,97 g/mol)  =


Svar #15
09. januar 2011 af camillahay (Slettet)

Jep har fundet ud af den... men tak :-)


Skriv et svar til: STOFMÆNGDEN

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.