Kemi

hvor stor er stofmængde er

05. januar 2011 af camillahay (Slettet) - Niveau: C-niveau

Ja hvordan kan jo se at stofmængden et mol er 6,02 • 1023 formelenheder

men hvordan hænger det her så sammen?

1,204 • 1024 sølvatomer?


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. januar 2011 af mathon

          Ag:   (1,204 • 1024 atomer) / (6,02 • 1023 atomer/mol)  =

                   (12,04 • 1023 atomer) / (6,02 • 1023 atomer/mol)  = 2 mol Ag 


Brugbart svar (0)

Svar #2
05. januar 2011 af placebo321 (Slettet)

1 mol er defineret som antallet af 12C-atomer i 12 g 12C. Det er vedtaget. Enheden er meget praktisk for 1 mol indeholder 6,02*1023 formelenheder for alle stoffer. Det er nemmere at sammenligne mængder af forskellige stoffer.


Svar #3
05. januar 2011 af camillahay (Slettet)

TAK  skal du ha.

men de der 1,204 • 1024 - hvordan ved man det? er det bare sådan det er? eller kan man regne sig frem til det?


Brugbart svar (0)

Svar #4
05. januar 2011 af placebo321 (Slettet)

Du har fået opgivet et bestemt antal sølvatomer. Dette antal kan omregnes til mol vha af Avogadros konstant og følgende relation

N=n*Na ⇔n=N/Na

N: antal atomer

n: stofmængden

Na: Avogadros konstant (6,02214*1023)
 

Du kunne lige såvel have fået angivet antal mol Ag, og så kunne du bruge ovenstående utryk til at beregne antallet af sølvatomer


Brugbart svar (0)

Svar #5
05. januar 2011 af mathon

opgavetekstforfatteren véd:

            1 mol Ag indeholder 6,02 • 1023 atomer

             2 mol Ag indeholder 2·(6,02 • 1023 atomer)  =  12,04 • 1023 atomer  =  1,204 • 1024 atomer

...................

så stilles du
         træningsopgaven:
                                             Hvor mange mol udgør 1,204 • 1024 sølvatomer?


Svar #6
05. januar 2011 af camillahay (Slettet)

Spørgsmålet lyder sådan

hvor stor en stofmængde er

1,204 • 1024 sølvatomer?


Brugbart svar (0)

Svar #7
06. januar 2011 af mathon

                   ...hvilket er det samme...      da stofmængde = antal mol


Svar #8
08. januar 2011 af camillahay (Slettet)

nu lyder en opgave:

1,204 • 1024 blyatomer?

jeg forstå simpelhen ikke hvordan man finder ud af det har virkelig prøvet. nogen som kan forklare en tåbe det???


Brugbart svar (0)

Svar #9
09. januar 2011 af mathon


Svar #10
09. januar 2011 af camillahay (Slettet)

I peincippet skal jeg bare sige

12,04 / 6,02 = 2 mol rigtig?


Brugbart svar (0)

Svar #11
09. januar 2011 af mathon

Ja -
         da      1023/1023 = 1


Svar #12
09. januar 2011 af camillahay (Slettet)

HURRRAAAAAAAAAA tak for hjælpen


Skriv et svar til: hvor stor er stofmængde er

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.