Matematik

Differentialregning

09. januar 2011 af Majaliv (Slettet) - Niveau: B-niveau

Halløjsa ;)

Jeg har fået nogle opgaver for i matematik, og der er specielt tre af dem jeg ikke kan løse. Det skal også lige siges at jeg stinker til matematik!

Men opgaverne lyder:

1) Bestem F' for: ff(x) = ½ x3 + 9/2 x+1

(Jeg kan ikke lige finde ud af at lave brøktegn på computeren men ½ og 9/2 er brøker )

 2) F'0 (x)= 0

3) F'f (x) = 0

Gider i forklarer hvordan jeg gør? :)

På forhånd tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. januar 2011 af Bootstrap (Slettet)

½ x3 + 9/2 x+1

Ved hjælp af reglen:

f(x)=a*xn    |   f'(x)=a*n*x(n-1)

fås:

1) ff'(x)=½*3*x2+9/2*1*x0+0

ff'(x)=1,5x2+9/2

Pas forresten på med at bruge stort F, da vi så er ude i integralregning :-)

Er der tilfældigvis noget forklarende tekst til 2) og 3)?

// --AMG--


Svar #2
09. januar 2011 af Majaliv (Slettet)

Tusin tak for hjælpen, jeg skal nok huske det med stort f ;)

Og nej der er ingen forklaring så det var ekstra svært.


Skriv et svar til: Differentialregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.