Matematik

Cosinus relationen

09. januar 2011 af Nannus (Slettet) - Niveau: B-niveau

  Jeg ved jeg skal bruge cosinus relationen, men er lidt i tvivl om udregning, nogen der kan hjælpe.

JEg skal beregne længden af AC og BD

og beregn vinklerne mellem de to diagonaler i parallelogrammet

de to spørgsmål er jeg lidt i tvivl om

Vinkel B = 102 grader, og side benene har vinklerne: BA = 3,2 og BC = 5,6.

Hjælp :/!?

Vedhæftet fil: PIC2713.tmp.jpg

Brugbart svar (0)

Svar #1
09. januar 2011 af peter lind

Brug cosinusrelationerne på trekant ABC til at finde AC, AC=AB. Kald skæringspunktet mellem diagonalerne for E og se for eks. på trekant ABE


Svar #2
09. januar 2011 af Nannus (Slettet)

Ved at finde AC siden, skal jeg så regne ud på den her måde: 5,6^2 + 3,2^2 - 2*5,6*3,2*cos102) = 49,05. 


Brugbart svar (0)

Svar #3
09. januar 2011 af mathon

                    |AC|2 = 5,62 + 3,22 - 2·5,6·3,2·cos(102º)

                    |BD|2 = 5,62 + 3,22 - 2·5,6·3,2·cos(180º-102º)


Svar #4
09. januar 2011 af Nannus (Slettet)

Hvordan ved man at det er 180-102? 

Og når man skal regne arealet ud, hvordan skal det så gøres?, når jeg ikke har vinkel D og dens to sider?


Brugbart svar (0)

Svar #5
09. januar 2011 af mathon

i et parallellogram er de modstående vinkler lige store
og vinkelsummen er 360º

                                                   2x + 2y = 360º

                                                   x + y = 180º

                                                   y = 180º - x


Svar #6
09. januar 2011 af Nannus (Slettet)

 Nååårh tak forstår nu :)

Men for at regne arealet ud, hvordan gør jeg det, når jeg kun har vinkel B og dens sideben, kan jo kun regne halvdelen af arealet ud, for har jo ikke vinkel D og dens vinkelben.


Brugbart svar (0)

Svar #7
10. januar 2011 af mathon

                                                      g  •      h         
                                              A = |BA|·|BC|·sin(B)


Skriv et svar til: Cosinus relationen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.