Matematik

Differentialregning - regneregler

09. januar 2011 af SmileyMan (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej,

Jeg skal differentiere følgende funktion i hånden:

img262.imageshack.us/img262/5726/diff1p.png

Jeg ved, at funktion differentieret kommer til at se sådan her ud:

img535.imageshack.us/img535/5872/diff2.png

Problemet er dog at jeg skal vise mellemregningerne men ikke kan huske de relevante regneregler. Kan I hjælpe mig med at finde dem?


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. januar 2011 af peter lind

Gå ind i portalens matematikforum. Som den øverste i listen findes nyttige links. Vælg denne. På denne side er der en henvisning til en formelsamling. Der kan du finde alt, hvad du har brug for.


Brugbart svar (0)

Svar #2
09. januar 2011 af Andersen11 (Slettet)

Brug reglerne for differentiation af en sammensat funktion . Første led:

f(x) = 2·√(7502 + x2) ,

f'(x) = 2·(1/2)·(1/√(7502 + x2))·(7502 + x2)' = 2x/√(7502 + x2)


Brugbart svar (0)

Svar #3
09. januar 2011 af Walras

Hvis du kan huske, at (√x)'=1/(2√x) og (f(g(x)))'=f'(g(x))*g'(x) er du godt på vej.

Du har da, at

f'(x)=2*(√(562500+x^2))'*(562500+x^2)'+(√(1052500-1400x+x^2))'*(1052500-1400x+x^2)'

      =2*2x/(2√(562500+x^2))+(2x-1400)/(2√(1052500-1400x+x^2))

      =2x/√(562500+x^2)+(x-700)/√(1052500-1400x+x^2)

som er ækvivalent med din løsning men her er forkortet yderligere.


Svar #4
09. januar 2011 af SmileyMan (Slettet)

Ah ja. Mange tak.


Skriv et svar til: Differentialregning - regneregler

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.