Matematik
Et par små opgaver.
01. maj 2005 af
Missxxx (Slettet)
a) 7,2X - 9,4 = 1,7X + 3,8
7,2X - 1,7X = 94 + 3,8
8,9X = 13,2
X = 1,48
Er denne ligning løst korrekt
b) En metalklump vejer 55,8g og har rumfanget 20,7mL. Beregn massefylden.
p=m/V
d) På en
7,2X - 1,7X = 94 + 3,8
8,9X = 13,2
X = 1,48
Er denne ligning løst korrekt
b) En metalklump vejer 55,8g og har rumfanget 20,7mL. Beregn massefylden.
p=m/V
d) På en
Svar #1
01. maj 2005 af Missxxx (Slettet)
Ups... det fortsættes her
P= m/V
58g/20,7mL = 2,8 g/mL
Er dette den korrekte massefylde?
d) På en bærepose er trykt flg:
Posens er fremstillet af polyethylen.
Polyethylen består ag kulstof og brint, som ved forbrnding går i forbindelse med luftens ilt og danner vand og kuldioxid.
Hvorfor er denne infirmation relevant??
P= m/V
58g/20,7mL = 2,8 g/mL
Er dette den korrekte massefylde?
d) På en bærepose er trykt flg:
Posens er fremstillet af polyethylen.
Polyethylen består ag kulstof og brint, som ved forbrnding går i forbindelse med luftens ilt og danner vand og kuldioxid.
Hvorfor er denne infirmation relevant??
Svar #2
01. maj 2005 af Epsilon (Slettet)
a)
Nej, 7.2-1.7 er sandelig ikke 8.9. De skal subtraheres, ikke adderes. Således;
7.2x - 9.4 = 1.7x + 3.8 <=>
7.2x - 1.7x = 3.8 + 9.4 <=>
5.5x = 13.2 <=>
x = 13.2/5.5 = 132/55 = 12/5 = 2.4
b)
Du må lige blive enig med dig selv om, hvilken masse metalklumpen har (55.8g eller 58g). Selve beregningen af densiteten (massefylden) er ellers i orden.
d)
Tjah - det kommer sandelig an på, hvad du bliver bedt om i opgaven. Uden nærmere information kan vi ikke afgøre, om det er relevant for besvarelsen.
//Singularity
Nej, 7.2-1.7 er sandelig ikke 8.9. De skal subtraheres, ikke adderes. Således;
7.2x - 9.4 = 1.7x + 3.8 <=>
7.2x - 1.7x = 3.8 + 9.4 <=>
5.5x = 13.2 <=>
x = 13.2/5.5 = 132/55 = 12/5 = 2.4
b)
Du må lige blive enig med dig selv om, hvilken masse metalklumpen har (55.8g eller 58g). Selve beregningen af densiteten (massefylden) er ellers i orden.
d)
Tjah - det kommer sandelig an på, hvad du bliver bedt om i opgaven. Uden nærmere information kan vi ikke afgøre, om det er relevant for besvarelsen.
//Singularity
Skriv et svar til: Et par små opgaver.
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
