Kemi

Kemi hjæælp

10. januar 2011 af doha (Slettet) - Niveau: B-niveau

 Betragt følgende blandinger:

a) Bly i en calciumchloridopløsning.

b) Bly i en kobber(II)sulfatopløsning.

Brug spændingsrækken og afstem evt. reaktioner


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. januar 2011 af Lesleyblood (Slettet)

Se, hvor hhv. calcium (Ca), bly (Pb), og kobber (Cu) ligger i spændingsrækken.

I a) sker der ikke noget, da  calciumchlorid er MINDRE elektronegativt end Pb er.

I b) sker der en redoxprocess, hvor Pb afgiver elektroner til kobber, hvorefter kobber bliver reduceret(får elektroner), og bly oxiders(afgiver elektroner).

Reaktionsskema:

     Pb(s) + Cu2+(aq)  => Pb2+(aq) + Cu(s)

Kan du se mønsteret i det? Skriv, hvis jeg skal uddybe nogle ting.


Svar #2
10. januar 2011 af doha (Slettet)

ja det kan jeg godt tusind tak for det:D


Brugbart svar (1)

Svar #3
10. januar 2011 af Lesleyblood (Slettet)

Fint nok - selv tak. :-)


Svar #4
10. januar 2011 af doha (Slettet)

 ja det kan jeg godt tusind taak:D


Svar #5
10. januar 2011 af doha (Slettet)

ved du hvad jeg skal her plzz

Færdiggør følgende reaktionsskemaer, idet du vælger sandsynlige reaktioner. Navngiv alle organiske stoffer blandt både reaktanter og produkter. Angiv endvidere i hvert tilfælde, hvilken reaktionstype, der er tale om.

a) CH3CH2CH=CHCH3 + H2 ?
b) CH3CH=CH2 + HCl ?
c) CH3CH2CHBrCH3 ? CH3CH2CH=CH2


Skriv et svar til: Kemi hjæælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.