Matematik

integral regning

10. januar 2011 af hris (Slettet)

Der indsættes 5000 kr. På en konto i en bak med en fast årlig rente på 2.5 %.
Vi skal opskrive tre udtryk for kontoens indestående K = b*at = b*ek*t = b*2t/T2

Hey er der nogle der kan løse og skrive hvordan de er kommet frem til de tre udtryk, da jeg er helt lost :-)


Brugbart svar (1)

Svar #1
10. januar 2011 af peter lind

Brug renteformlen. Iøvrigt er de de pågældende formler forkerte. Den først skal således være b*at


Brugbart svar (1)

Svar #2
11. januar 2011 af mathon

                                         K = Ko·(1+r)n
er et eksempel på
en eksponentiel funktion

                                         y = b·at           
hvor
          b = Ko
          a = 1+r
          t = n

                                         at = ek·t                               (k = ln(a) = ln(1,025))

da funktionen er voksende haves

                                        2 = ek·T2
hvoraf
                                        ek = 21/T2

dvs

                                        y = b·ekt = b·(ek)t  =  b·(21/T2)t  =  b·2t/T2

alias
                                        K = Ko·2t/T2     og     T2 = ln(2)/ln(1,025)


Brugbart svar (1)

Svar #3
11. januar 2011 af mathon

                                        K = 5000·1,025t  =  5000·e0,024693·t  =  5000·2t/28,07103


Skriv et svar til: integral regning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.