Matematik

"En trekant har vinkelspidserne A(-1,8),B(7,2) og C(7,-8)

10. januar 2011 af Brateslaav (Slettet)

Mit forsøg:

Vektoren AB = 7-(-1), -8-(-2) = 8, -6
Vektoren BC = 7-7, -2-2 = 0, -4
Vektoren CA = -1-7, 2-(-8) = -8,10

Kan ikke komme længere.

Har benyttet Pythagoras læresætning, men opnår ikke 2 sider, som er lige store, derved 2 vinkler som er ligestore.


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. januar 2011 af Andersen11 (Slettet)

Men hvad går opgaven ud på ?


Svar #2
10. januar 2011 af Brateslaav (Slettet)

 At vise at vinklerne er lige store


Brugbart svar (0)

Svar #3
10. januar 2011 af Andersen11 (Slettet)

Vi har:

AC = (7 -(-1) , 2 -8) = (8 , -6)

BC = (0, -10)    

CA = (7 -(-1) , -8 -8) = (8, -16)

AC2 = 100

BC2 = 100

CA2 = 82 + 162 = 64 + 256 = 320

Trekanten er ligebenet.


Svar #4
10. januar 2011 af Brateslaav (Slettet)

 Mange tak jeg havde udregnet dem forkert.


Svar #5
11. januar 2011 af Brateslaav (Slettet)

 Men der skulle have stået AB øverst ikke sandt, du har i hvert fald benyttet koordinaterne fra vektoren a og b.


Brugbart svar (0)

Svar #6
11. januar 2011 af Andersen11 (Slettet)

#5

Ja, du har helt ret, det var min tastefejl. Den første vektor i #3 skal være AB ; komponenterne er korrekt regnet ud for AB. Tilsvarende skal det være AB2 = 100 , ikke AC2, et par linier længere nede.

Tak for rettelsen.


Svar #7
13. januar 2011 af Brateslaav (Slettet)

Det er mig som takker :-)


Skriv et svar til: "En trekant har vinkelspidserne A(-1,8),B(7,2) og C(7,-8)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.