Kemi

Titrering

11. januar 2011 af marmar (Slettet) - Niveau: 9. klasse

hvad skal stå i y aksen og hvad skal stå i x aksen? hvordan finder man molariteten af den ukendte...


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. januar 2011 af mathon

      ...pH som en funktion af tilført antal mL titrator


Svar #2
11. januar 2011 af marmar (Slettet)

Altså pH-værdi (y-aksen) og mL fx. KOH (x-aksen)?
Hvordan finder man så molariteten på den måde :S


Svar #3
11. januar 2011 af marmar (Slettet)

Jeg tror du tænker på neutralisation


Brugbart svar (0)

Svar #4
11. januar 2011 af Anxyous (Slettet)

Det kommer an på, hvad du titrerer på og med.

Ud ad x-aksen vil du have den tilsatte volume af titratoren, og op ad y-aksen kan du f.eks. have pH, hvis der er tale om syre-base titrering.

Til at finde molariteten af den ukendte (titranden) bruger du formlen c = n/V, hvor c er koncentrationen, n er stofmængden i mol, og V er volumen i liter. Du bruger den først på din titrator, for at finde den tilsatte stofmængde af et stof. Derefter finder du ud fra dit reaktionsskema den ækvivalente mængde af stoffet, som du skal finde molariteten af. Så bruger du igen formlen til at finde denne.

Var det forståeligt nok? ;)


Brugbart svar (0)

Svar #5
11. januar 2011 af mathon

                   titrerligning:

                                                     ns = nb

                                                Vs·cs = Vb·cb            når de tre variable kendes, kan den fjerde beregnes

                


Svar #6
11. januar 2011 af marmar (Slettet)

#4

Du sagde formel. Er formlen den eneste måde at bevise den ukendtes molaritet på? Kan vi tage et eksempel? Fx. ukendt HCl og kendt NaOH.
 

X aksen: pH? (hvorfor ikke Mol?)
Y aksen: fx. dråber NaOH
For at finde pH-værdien, så skal man mange gange måle med et pH-papir, ikke?
Undskyld de mange spørgsmål :) Det haster bare


Brugbart svar (0)

Svar #7
11. januar 2011 af Anxyous (Slettet)

 Når der er tale om syre-base titrering, skal du aflæse den tilsatte mængde NaOH i ækvivalenspunktet. Derfra kan du så benytte formlen fra #4 til at begynde dine beregninger.


Svar #8
11. januar 2011 af marmar (Slettet)

Nå ok. Så lad os tage som eksempel, for at se om jeg har forstået det helt:

Y pH
14
13
12
11
10
9
8
7                             x ækvivalentpunktet
6
5
4
3
2
1
0
 x 10 dråber 20 30 ... 200

Men man kan ikke bruge formlen med dråber.. det skal være i liter, ml osv. Er det ellers rigtigt, at man bare sætter en streg fra 0 til ækvivalentspunktet og videre? for egentlig så vil den springe fra ca. 5 til 10 i pH... og skal man så måle det for hver 10 dråber fx?


Brugbart svar (0)

Svar #9
11. januar 2011 af Anxyous (Slettet)

 Hav mL ud ad x-aksen.

Tegn en kurve på baggrund af dine målte volumener NaOH og dertil hørende pH-værdier. Det skulle gerne ligne en slags 's', hvor man har hevet i begge ender.


Svar #10
12. januar 2011 af marmar (Slettet)

Ok. Så jeg kan for eksempel måle pH- værdien hvert antal 5-10 mL fx?


Svar #11
12. januar 2011 af marmar (Slettet)

Skal jeg bare måle pH for hvert antal 5-10 mL?


Skriv et svar til: Titrering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.