Matematik

f (t)= 2,4 * √t

11. januar 2011 af studerende20 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Vands bevægelse i en bestemt type jordlag kan beskrives ved en model

f (t) = 2,4* √t

hvor f (t) er antal cm, vandet er trængt ind i jordlaget, og t er antal minutter efter, at vandet er ledt ned i jordlaget

a) bestem f ' (t)
Bestem den hastighed vandet trænger frem i jordlaget efter 4 minutter

Jeg er meget usikker på opgaven, det kan vel ikke passe man bare bør indsætte 4 ind på t's plads..

Håber i kan hjælpe mig
mhv


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. januar 2011 af Andersen11 (Slettet)

Beregn f'(t) og beregn dernæst f'(4)

f'(t) er differentialkvotienten af f(t) .


Brugbart svar (0)

Svar #2
11. januar 2011 af mathon

                      f '(t) = 1,2/√(t)


Svar #3
11. januar 2011 af studerende20 (Slettet)

arghh det forstår jeg ikke helt :- ( .. altså hvordan kan jeg finde f ' (t ) ?


Brugbart svar (0)

Svar #4
11. januar 2011 af Andersen11 (Slettet)

#3

f(t) = 2,4·√t = 2,4·t1/2

f'(t) = 2,4·(1/2)·t-1/2 = 1,2/√t


Svar #5
11. januar 2011 af studerende20 (Slettet)

hvor har du 1/ 2 fra :s


Brugbart svar (0)

Svar #6
11. januar 2011 af Andersen11 (Slettet)

#5

Fra (t1/2)' = (1/2)·t-1/2


Svar #7
11. januar 2011 af studerende20 (Slettet)

så altså når man differentierer f(t) så giver det t^1/2?

Nu står der jo 1,2/√t

skal jeg så ikke sætte 4 ind på t's plads ?


Brugbart svar (0)

Svar #8
11. januar 2011 af Andersen11 (Slettet)

#7

1,2 = 2,4·(1/2)

Beregn nu f'(4) .


Skriv et svar til: f (t)= 2,4 * √t

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.