Matematik

Sandsynlighedsberegning om nævning. Hjælp!

11. januar 2011 af jonasahe (Slettet) - Niveau: A-niveau

 Hej!

Jeg sidder med en sandsynlighedsopgave. Jeg har løst noget af den, men er ikke sikker på om det er rigtigt, så kunne godt bruge noget hjælp til hvordan I ville løse a) og b) :) 

Opgaven lyder:

I kronikken påstås, at hvis nævningen afgør skyldsspørgsmålet tilfældigt - dvs. at sandsynligheden er ½ for at en vilkårlig nævning stemmer skyldig,så er sandsynligheden for at 8 nævninge stemmer skyldig og 4 stemmer ikke skyldig ca 12%. 

a) Giv en vurdering af overstående påstand. 

b) Bestem sandsynligheden for at 10 eller flere af de 12 nævninge stemmer skyldig, hvis det forudsættes at skyldsspørgsmålet bliver afgjort tilfældigt af nævningen. 


Svar #1
11. januar 2011 af jonasahe (Slettet)

 Er der ingen der har nogen idé om hvordan man løser den?


Brugbart svar (0)

Svar #2
11. januar 2011 af Andersen11 (Slettet)

Det samlede antal mulige stemmer for de 8 nævninger er 28 .

a) I tilfældet, hvor 4 nævninger stemmer skyldig og 4 ikke skyldig, kan de 4 nævningers stemmer vælges tilfældigt, hvorefter de resterende stemmer er givne. Derer altså 24 mulige udfald, med en sandsynlighed svarende til

24/28 = 1/24 = 1/16 = 6,25%


Brugbart svar (0)

Svar #3
12. januar 2011 af hvadmeddet (Slettet)

Der er tale om en opgave i binomialfordelingen. Binomialfordelingen kan bruges når der for hver person kun er to udfald (her skyldig eller ikke skyldig). Læs evt. mere her da.wikipedia.org/wiki/Binomialfordelingen

I a) skal du udregne P(X=8) når X er binomialfordelt med antalsparameter 12 og sandsynlighedsparameter 1/2. Matematisk skal du udregne


(12,8) er binomial-koefficienten '12 over 8'.

I b) skal du udregne P(X≥10) når X har samme fordeling som i a). Det gør du ved
P(X≥10) = P(X=10)+P(X=11)+P(X=12)


Brugbart svar (0)

Svar #4
12. januar 2011 af Andersen11 (Slettet)

#2

Mit svar i #2 er ikke korrekt. Jeg havde regnet med 8 nævninger i alt. Se svaret i #3.


Skriv et svar til: Sandsynlighedsberegning om nævning. Hjælp!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.