Kemi

opgave 1 og 2

12. januar 2011 af folder123 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Opg. 1
10 g Zn reagerer med H2SO4 efter reaktionsskemaet

Zn + H2SO4 → ZnSO4 + H2

a) Hvor mange gram ZnSO4 dannes?
b) Hvor stort volumen fylder den dannede brint ved 20 °C og trykket 1 bar?


Opg. 2
Beregn [H+], [OH-] og pH i en 0,004 M HNO3
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. januar 2011 af Anxyous (Slettet)

Opg 1:

Brug M = m/n og pV = nRT


Svar #2
12. januar 2011 af folder123 (Slettet)

kan du ikke vise det jeg har givet op med denne opgave


Brugbart svar (0)

Svar #3
12. januar 2011 af mathon



                                                                           Zn    +    H2SO4    --->    ZnSO4   +   H2
ækvivalente molmængder                                    1                                      1             1
ækvivalente masser i g:                                    65,39                             161,44                     (vandfrit)
aktuelle, ækvivalente masser i g:                      10                                         
 

                                          omregningsfaktor k = 10/65,39 = 0,152929

i overskud af H2SO4
fås teoretisk
                                          ZnSO4:
                                                          m = (161,44 g)·k = 24,6888 g
                                          H2:
                                                          n = (1 mol) · k = 0,152929 mol
 

 H2-ens volumen

                     V = n·R·T/p  =  (0,152929 mol)·(0,083145 bar·L/(mol·K))·((273,15+20) K)/(1 bar) = 3,72748 L                        
 


Skriv et svar til: opgave 1 og 2

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.