Matematik

Matematikaflevering

12. januar 2011 af zuku (Slettet) - Niveau: B-niveau

 Hej studieportalen. 

Jeg har problemer med at løse denne opgave, og jeg håber at I vil hjælpe mig. :)

Når en person indtager 150 mg af et bestemt antidepressivt stof, er mængden af stof i blodet en funktion af tiden bestemt ved

f(t)=150*0,9779^t

hvor f(t) er mængden af stof (målt i mg) i blodet (t) timer efter indtagelse af stoffet.

a) bestem halveringtiden for mængden af stof i blodet.

b) bestem, hvor mange mg af stoffet der er i blodet 24 timer efter indtagelse af stoffet.

c) Hvad fortæller tallet 0,9779 om mængden af det antidepressive stof i blodet?

På forhånd mange tak for hjælpen :)


Brugbart svar (2)

Svar #1
12. januar 2011 af peter lind

a) Løs ligningen 75 = 150*0,9779t

b) Find f(24)

c) Se hvor meget mængden af stoffet ændre sig på 1 time


Svar #2
12. januar 2011 af zuku (Slettet)

 a)

Skal jeg indsætte 75 på f(t)'s plads? Og skal jeg bare ignorer t, som står til sidst, (det forvirrer mig nemlig) for det står vel bare for timer?

b) 

Skal jeg indsætter 24 ind på f(t)'s plads?

c)

Det ved jeg ikke hvordan man gør.


Brugbart svar (2)

Svar #3
12. januar 2011 af peter lind

a) Du skal løse den ligning, der står i #1 og hvor t er den ubekendte. De gælder f(0) = 150 og du skal finde hvor lang tid  der til du har det halve altså 75.

b) Nej. Du skal sætte 24 ind på t's plads

c) Find (f(t+1) - f(t))/f(t)


Svar #4
12. januar 2011 af zuku (Slettet)

 Vil du ikke give meget et eksempel med t, for det forstår jeg slet ikke. :)


Svar #5
14. januar 2011 af zuku (Slettet)

 Er der nogle, der vil hjælpe mig? :)

Og hvor for man 75 fra i #1?


Svar #6
14. januar 2011 af zuku (Slettet)

 Jeg tror jeg har fundet ud af det med t. Regner man ikke t ud i a? :)

Men jeg er stadig i tvivl om hvor man får 75 fra i #1! :)

Og jeg forstår ikke hvad man gør i opgave c :)


Brugbart svar (3)

Svar #7
14. januar 2011 af Alkymisten (Slettet)

a) 75 = 150·0,9779t ⇔ t = ln((75/150)/(ln0,9779)) ⇔ t = 31,0163

b) f(t)=150·0,9779t ⇒ f(24) = 150·0,977924 ⇔ f(24) = 87,732

c) prøv at overveje med henblik på det af peter lind anførte i #3, såfremt du fortsat har problemer så skriv her


Svar #8
16. januar 2011 af zuku (Slettet)

#7

 (f(t+1) - f(t))/f(t)

Når jeg ser denne, tænker jeg at jeg skal sætte t ind, og beregne det. Men det giver jo 31,0163 uanset hvad, så det er jo nok forkert. :/


Brugbart svar (1)

Svar #9
16. januar 2011 af peter lind

Det skal give samme tal, men det tal du kommer frem til er alt for høj.Det fortæller noget om hvor stor en andel, der forsvinde i løbet af en time


Svar #10
16. januar 2011 af zuku (Slettet)

 Er det ikke det rigtige tal jeg har brugt?!


Brugbart svar (0)

Svar #11
16. januar 2011 af peter lind

Eftersom du ikke har skrevet spor om, hvad du har gjort, kan jeg ikke svare på det spørgsmål.


Svar #12
16. januar 2011 af zuku (Slettet)

Jeg har brugt 31,0163 som der står i #8 


Brugbart svar (3)

Svar #13
12. marts 2011 af Thomassen11 (Slettet)

a)  Halveringstiden kan også meget nemt findes vha. formlen: T(1/2)=log(1/2)/log(a) , hvis jeg ikke tager meget fejl :)


Brugbart svar (0)

Svar #14
13. marts 2011 af Ristedorte (Slettet)

Hej,

Jeg sidder også selv med denne opgave lige nu og har store problemer med at løse c'eren. Det kunne være meget godt, hvis nogen kunne forklare den delopgave mere dybdegående.

På forhånd, tak


Brugbart svar (0)

Svar #15
13. marts 2011 af peter lind

Som nævnt tidligere udregn  (f(t+1)-f(t))/f(t)


Brugbart svar (0)

Svar #16
22. november 2017 af emil858f (Slettet)

nogen der kan lave cérn


Brugbart svar (0)

Svar #17
22. november 2017 af peter lind

(f(t+1)-f(t) //f(t) = (150*0,9779t+1-150*0,9779t)/150*0,9779t  Forkort med f(t)


Skriv et svar til: Matematikaflevering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.