Matematik

reducering

12. januar 2011 af snuski (Slettet)

 Hej er der en der kan hjælpe mig med det her, er kørt helt fast!

jeg skal reducere følgende: 

2=(-4x) / (x^2-35)

ved fra maple at det skal give 7.5, men kan ikke få det til at passe.

håber der en en der vil hjælpe!:)


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. januar 2011 af NejTilSvampe

gang med (x^2-35) på begge sider, og løs andengradsligningen som du normalt gør.


Svar #2
12. januar 2011 af snuski (Slettet)

 det har jeg også gjort, men det er egentlig uden hjælpemidler, og d bliver så 136, hvilket man ikke kan tage kvadratroden af?


Brugbart svar (1)

Svar #3
12. januar 2011 af NejTilSvampe

 √136 = √(4*34) = 2*√34 = 11,66


Brugbart svar (1)

Svar #4
12. januar 2011 af mathon

                 2(x2-35) = -4x                   x≠±√(35)

                 2x2 + 4x - 2·35 = 0

                 x2 + 2x - 35 = 0

                   x = -7  v  x = 5


Svar #5
12. januar 2011 af snuski (Slettet)

 uhh... wow du er jo syg!:) 

tusind tak!!:D den havde jeg ikke lige fattet!


Skriv et svar til: reducering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.