Matematik

Ligninger.

12. januar 2011 af Bette02 (Slettet)

Hej. :) har brug for hjælp til 2 ligninger.

2(u+4)-3u=3(3+u)

og

14=2*3^x


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. januar 2011 af Anxyous (Slettet)

 1) Gang ind i parenteserne og reducer.

2) Isoler 3x og log x ned.


Svar #2
12. januar 2011 af Bette02 (Slettet)

Kan ikke få det til at stemme.


Brugbart svar (0)

Svar #3
12. januar 2011 af Anxyous (Slettet)

 Med hvad?


Svar #4
12. januar 2011 af Bette02 (Slettet)

Begge. s:


Brugbart svar (0)

Svar #5
12. januar 2011 af Anxyous (Slettet)

 Du må da have noget, du ikke kan få dem til at stemme med?


Svar #6
12. januar 2011 af Bette02 (Slettet)

 a. Når jeg ganger ind, giver det ikke det samme.


Brugbart svar (0)

Svar #7
12. januar 2011 af Anxyous (Slettet)

 #6:

Prøv at vise det i trin.


Svar #8
12. januar 2011 af Bette02 (Slettet)

Problemet er at jeg ikke ved hvordan jeg skal opstille u'erne. Jeg ved ikke hvordan jeg skal gange ind i den?


Brugbart svar (0)

Svar #9
12. januar 2011 af mette48 (Slettet)

2(u+4)-3u=3(3+u)   ganger ind i parenteserne (2 ganges med hvert led i parentesen)

2*u+2*4-3u = 3*3+3*u trækker sammen

2u+8-3u=9+3u

-u=9+3u                      lægger u til på begge sider

-u+u=9+3u+u

0=9+4u                       trækker 9 fra på begge sider

0-9=9+4u-9

-9=4u                         deler med 4 på begge sider

u=-9/4


Brugbart svar (1)

Svar #10
12. januar 2011 af Andersen11 (Slettet)

#9

Men de 8 på venstre side forsvandt vist ud af ligningen. Vi har 8-9 = -1 , så det reduceres (efter linie 3) til

4u = -1 ,

u = -1/4 .


Skriv et svar til: Ligninger.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.