Matematik

Differentialregning

12. januar 2011 af JensJense (Slettet) - Niveau: A-niveau

 Hvordan findes differentialkvotient for e^x, når x = 0 vha. tretrinsreglen?

på forhånd tak.


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. januar 2011 af peter lind

Du kan ikke umiddelbart bruge tretrinsreglen til det. Hvordan det vises er afhængig af hvordan du har fået defineret ex


Svar #2
12. januar 2011 af JensJense (Slettet)

 Du får lige opgaven:

Find vha. 3-trinsreglen differentialkvotienten til den naturlige eksponentialfunktion i x_0  = 0


Brugbart svar (1)

Svar #3
13. januar 2011 af Andersen11 (Slettet)

#2

Opskriver man differenskvotienten for f(x) = ex med tilvækst h, finder man

(f(x+h) - f(x)) / h = (ex+h - ex)/h = ex·(eh - 1)/h ,

og man kan således kun komme videre med at finde grænseværdien for differenskvotienten for h → 0, hvis man kan vise, at  (eh - 1)/h har en grænseværdi (nemlig 1) for h → 0 .

Hvorledes dette sidste vises afhænger af, hvorledes eksponentialfunktionen er blevet defineret i pensum.


Skriv et svar til: Differentialregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.