Matematik

f ' ( x )

13. januar 2011 af Logisk (Slettet) - Niveau: A-niveau

 En funktion f er bestem ved 

f ( x ) = x + 16/x,  x >  0 

Bestem f ' ( x  ) og gør rede for at funktionen har et minimum


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. januar 2011 af kobberc (Slettet)

 Vil mene at du først skal diff. og dernæst lave en monitiforhold !


Brugbart svar (0)

Svar #2
13. januar 2011 af Krabasken (Slettet)

Nemli' - !


Svar #3
13. januar 2011 af Logisk (Slettet)

 ja det kan jeg godt se. så dvs 

f ' ( x ) =  + (-16/ x^2_0) 

eller ?


Brugbart svar (0)

Svar #4
13. januar 2011 af ibta (Slettet)

differentierer på lommeregneren også find monotoniforhold, du kan finde et nulpunkt ved at solve funktionen og sætte det på nul.


Svar #5
13. januar 2011 af Logisk (Slettet)

 d/dx ( f(x)) = 1-(16/x^2) 

hva så  ?  

solve funktionen og sætte det på nul  ? kan du uddybe ? 


Brugbart svar (0)

Svar #6
13. januar 2011 af Krabasken (Slettet)

Ikke f ' ( x ) = + (-16/ x^2_0)  men

f '(x) = 1 + (-16)/(x^2) = 0

Find x0 og sikr (godt ord, ikke?) dig at det nu ER er et minimum, f(x) har i punket (x0,f(x0))


Svar #7
13. januar 2011 af Logisk (Slettet)

Okaay ja my bad.. 

hvordan finder jeg så X_0?


Svar #8
13. januar 2011 af Logisk (Slettet)

 0 = 1- (16/x^2 ) 

1-(16/x^2 ) =

x^2 - 16 = 0 

????


Brugbart svar (0)

Svar #9
13. januar 2011 af Krabasken (Slettet)

Det hele står i # 6

Læs det l-a-n-g-s-o-m-t


Brugbart svar (0)

Svar #10
13. januar 2011 af Krabasken (Slettet)

Og her kommer det en gang til:

Sæt f ' (x) = 0

f '(x) = 1 + (-16)/(x^2) = 0

Løs ligningen, så har du x0


Svar #11
13. januar 2011 af Logisk (Slettet)

 når okay det er bare fordi jeg forstod ikke helt hvad grunden var for jeg skulle finde X_0 ? 

men mange tak :)


Brugbart svar (0)

Svar #12
13. januar 2011 af Krabasken (Slettet)

Læs # 6  l a n g s o m t


Svar #13
13. januar 2011 af Logisk (Slettet)

 M A N G E  T A K 


Skriv et svar til: f ' ( x )

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.