Matematik

solve med ti 89

13. januar 2011 af Mads,Pedersen (Slettet) - Niveau: B-niveau

hej alle.

Jeg har følgende ligning her: A'(r) = -350/r^2 + pi * 2 * r = 0

hvordan solver jeg den med lommeregner? er der evt en som vil lave det med udregninger? gange med r2, isoler r3 og finde r?


Brugbart svar (1)

Svar #1
13. januar 2011 af Andersen11 (Slettet)

Du behøver jo ikke lommeregner til at løse den simple ligning. Gang med r2 og isoler r3, og find så r, som jeg tidligere har foreslået dig.


Svar #2
13. januar 2011 af Mads,Pedersen (Slettet)

Jamen jeg kan ikke finde ud af det


Brugbart svar (1)

Svar #3
13. januar 2011 af mathon

         solve(-350/r^2 + π*2·r=0,r)


Brugbart svar (1)

Svar #4
13. januar 2011 af Andersen11 (Slettet)

#2

-350/r2 + 2π·r = 0       , gang med r2

-350 + 2π·r3 = 0      , isoler r3

r3 = 350/(2π)    , beregn r

r = (350/(2π))1/3


Svar #5
13. januar 2011 af Mads,Pedersen (Slettet)

mathon @ så giver den bare: r = (7^1/3 · 5^2/3) / π^1/3


Brugbart svar (0)

Svar #6
13. januar 2011 af Andersen11 (Slettet)

#5

Ja, det er jo identisk med resultatet i #4, men lidt mindre gennemskueligt.


Svar #7
13. januar 2011 af Mads,Pedersen (Slettet)

Hej andersen.

Når jeg indtaster det sidste på lommeregneren siger den bare x = 175 / 3 · π


Brugbart svar (1)

Svar #8
13. januar 2011 af Andersen11 (Slettet)

#7

Jeg kan da ikke vide, hvad du indtaster. Det ser ud, som du dividerer med 3 i stedet for at opløfte i (1/3)

r  = (350/(2π))1/3 = (350/(2·π))^(1/3)
 


Svar #9
13. januar 2011 af Mads,Pedersen (Slettet)

Når jeg skriver (350/(2·π))^(1/3) kommer der bare r = (7^1/3 · 5^2/3) / π^1/3


Brugbart svar (1)

Svar #10
13. januar 2011 af Andersen11 (Slettet)

#9

Hvad er det, du vil have, at vi skal gøre ved din lommeregner? Du har en lommeregner, prøv nu at beregne

r = (350/(2π))1/3 .

Der er lutter tal og konstanter på højre side.


Svar #11
13. januar 2011 af Mads,Pedersen (Slettet)

Tusind tak :)

Skrives overfladeareal i cm2 eller cm3 ??


Brugbart svar (1)

Svar #12
13. januar 2011 af Andersen11 (Slettet)

#11

Areal måles i cm2, rumfang i cm3 .


Brugbart svar (1)

Svar #13
13. januar 2011 af mathon

             approx(solve(-350/r^2 + π*2·r=0,r))


Svar #14
13. januar 2011 af Mads,Pedersen (Slettet)

Tak for hjælpen begge to. specielt dig andersen. du fortjener 100+++


Skriv et svar til: solve med ti 89

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.