Matematik

f (t)= 2,4 * √t

13. januar 2011 af studerende20 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej med jer ..
Jeg mangler en samlet konklusion til følgende opgave , håber i kan hjælpe

Vands bevægelse i en bestemt type jordlag kan beskrives ved en model

f (t)= 2,4 * √t

hvor f(t) er antal cm, vandet er trængt ind i jordlaget, og t er antal minutter efter, at vandet er ledt ned i jordlaget
a) Bestem f'(t)
- f ' ('t) = 2,4 * 1/2 √t
 

Bestem hastigheden, hvormed vandet trænger frem i jordlaget efter 4 minutter

- f ' (4)= 2,4 * 1 / 2 √ 4
           = 0,6 

Konklusion: 
Efter 4 minutter er den hastighed, hvormed vandet trænger frem i jordlaget 0,6 pr. minut 

Er konklusion passende - er lidt i tvivl 

mhv  


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. januar 2011 af hvadmeddet (Slettet)

Det er helt rigtigt (bortset fra enhederne, som #2 siger).


Brugbart svar (1)

Svar #2
13. januar 2011 af Andersen11 (Slettet)

a) Reducer talfaktoren og gør brug af parenteser, så det er klart, hvordan den kvadratrod indgår.

Den afledede f'(4) har en enhed, som hører med til resultatet. Enheden i din konklusion er forkert.


Svar #3
13. januar 2011 af studerende20 (Slettet)

er forresten usikker på om 2,4 + 1/2 √4  = 06 ? havde nemlig problemer med at taste det ind på lommeregneren

hm mener du, at jeg skal reducere 0,6 - og hvad mener du med enhed , der er jo ikke opgivet hvilken enhed hastigheden måles i :o


Brugbart svar (0)

Svar #4
13. januar 2011 af Andersen11 (Slettet)

#3

Nu løber du helt sur i forskriften.

f(t) = 2,4·√t , så

f'(t) = 2,4·(1/2) / √t = 1,2/√t .

Dermed er f'(4) = 1,2/(√4) = 1,2/2 = 0,6 .

I konklusionen ses, at hastigheden er 0,6 cm pr minut.


Svar #5
13. januar 2011 af studerende20 (Slettet)

åh okay tak for det, jeg kan godt se hvad du mener..
Men er det ikke korrekt formuleret ellers , at efter 4 minutter er den hastighed, hvormed vandet trænger ned i jorden 0,6 cm pr. minut

mvh

Forresten et spørgsmål du måske kan svare mig på - da min sidekammerat og jeg var uenige i følgende resultat
z= 20,3 + 61, 4 * 0, 884^ 6,189
Er z = 38 eller er z= 48, 93 (49)
når du taster det ind på lommeregneren , bare et lille spørgsmål ved siden af som du ikke nødvendigvis behøver at svare på, hvis du ikke har tid :- )


Brugbart svar (0)

Svar #6
13. januar 2011 af KimT.T. (Slettet)

 Svaret er 48,93


Svar #7
13. januar 2011 af studerende20 (Slettet)

tak skal du have


Brugbart svar (0)

Svar #8
05. marts 2013 af mettesentow (Slettet)

hvordan kan det blive 48,93?? 


Brugbart svar (0)

Svar #9
05. marts 2013 af Andersen11 (Slettet)

#8

Der er tale om udregningen

z = 20,3 + 61,4 · 0,8846,189

   ≈ 20,3 + 61,4 · 0,4662

   ≈ 20,3 + 28,626

   = 48,926

 


Brugbart svar (0)

Svar #10
07. marts 2013 af mettesentow (Slettet)

Tak :)

Skriv et svar til: f (t)= 2,4 * √t

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.