Matematik

Hjælp til reducering (potensregneregler)

14. januar 2011 af GummiiAnden (Slettet)

Hej! Håbede på, at nogle kunne hjælpe mig med at komme videre i denne opgave:

"Reducer nedenstående udtryk til et udtryk på formen: a^r * b^s."

4.rod af(a*b^2) * (b*2.rod af(a))^-1 .

Dette har jeg fået til at blive:

a^1/4 * b^2/4 * (b*a^1/2)^-1

... men kan ikke rigtig komme videre.. Nogle som kan se fidusen? :)

(Jeg har desuden lagt opgaven ind som et dokument, så det er nemmere at forstå udtrykket)

Vedhæftet fil: hjælp.doc

Brugbart svar (0)

Svar #1
14. januar 2011 af AskTheAfghan

Vedhæftet fil... Er ikke sikker på, om jeg har udregnet rigtigt - ret mig, hvis jeg tager fejl.


Brugbart svar (0)

Svar #2
14. januar 2011 af Andersen11 (Slettet)

Benyt potensregnereglerne. Opgaven lyder

4√(a·b2) · (b·√a)-1 = a1/4·b2/4·b-1·a-1/2 = a1/4-1/2·b2/4-1 = a-1/4·b-1/2


Brugbart svar (0)

Svar #3
14. januar 2011 af Andersen11 (Slettet)

#1

Det er ikke korrekt at bruge ⇔ mellem udtryk, som det er gjort i dit dokument. Man benytter = mellem udtryk, der er lige store.


Brugbart svar (0)

Svar #4
14. januar 2011 af AskTheAfghan

#3

Tak for rettelsen :)


Svar #5
14. januar 2011 af GummiiAnden (Slettet)

Mange tak til jer begge for jeres svar! :)


Skriv et svar til: Hjælp til reducering (potensregneregler)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.