Matematik

Hjælp mig med denne ligning!

14. januar 2011 af Sunshine01 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej alle!

Ved godt dette er et meget banalt spørgsmål, men jeg er ekstremt dårlig til at løse ligninger uden hjælpemidler og ønsker hjælp til at løse denne:

x2=2x

Ved at dividere med x på begge sider får man, at x=2 .. Men mit cas-værktøj fortæller mig også, at der er en løsning mere, nemlig x=0 .. Hvordan det?


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. januar 2011 af Andersen11 (Slettet)

Ved at dividere med x, udelukker du en af løsningerne, nemlig 0.

Gå i stedet frem således:

x2 = 2x , hvoraf

x2 -2x = 0 , sæt fælles faktor x udenfor

x(x-2) = 0 ,    benyt nulreglen

x = 0 eller x-2 = 0


Svar #2
14. januar 2011 af Sunshine01 (Slettet)

 Fantastisk, mange tak for hjælpen!


Skriv et svar til: Hjælp mig med denne ligning!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.