Matematik

Ligning med resultat 0

15. januar 2011 af boldspil (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hjælp til at:

Løse ligningen 2 * (x + 1) * (x - 3) = 0

* gange tegn


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. januar 2011 af aaaa202 (Slettet)

 2 * (x+1)*(x-3) = 0
<=>
(2x + 2)(x-3) = 0
<=>
2x^2 - 6x + 2x - 6 = 0
<=>
2x^2 - 4x -6 = 0
d = (-4)^2 - 4 * 2 *(-6) = 64
x = -(-6) +- kvadrrod(64)/(2*2)
<=>
x = 14/4 v x = -8
Har nok lavet en regnefejl et par steder men du ser princippet. Prøv selv


Svar #2
15. januar 2011 af boldspil (Slettet)

tak, hvad betyder <=> ????


Svar #3
15. januar 2011 af boldspil (Slettet)

ej hvor har du lavet regnefejl?


Brugbart svar (0)

Svar #4
15. januar 2011 af KimT.T. (Slettet)

 Fejlen er at der er blevet benyttet -c i stedet for -b efter udregningen af diskriminanten. Den skal se sådan ud:

x = (-(-4) +- kvadratrod(64))/(2*2)

x = 3 V x = -1 


Brugbart svar (1)

Svar #5
15. januar 2011 af mette48 (Slettet)

2 * (x + 1) * (x - 3) = 0 brug nulregelen

x+1=0 v x-3=0 ⇒

x=-1 V x=3


Skriv et svar til: Ligning med resultat 0

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.