Matematik

Årlige procentvise stigning ?!

16. januar 2011 af Sunshine01 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej! Jeg har en matematikopgave, jeg har brug for hjælp til. Den lyder:

I 2005 var bevillingerne til forskning og uddannelse i et bestemt land 20 mia. kr. Det bliver besluttet, at disse bevilinger skal stige med en fast årlig procent, så de i 2020 når op på 60 mia. kr.
Bestem den årlige procentvise stigning i bevillingerne.

Kan nogen hjælpe?

Mvh. og på forhånd tak!


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. januar 2011 af mathon

                            60 = 20·(1+r)15


Brugbart svar (0)

Svar #2
16. januar 2011 af SuneChr

Jeg vil overlade til dig at indse rigtigheden af:         r  =  antilog((log 3) / 15) - 1


Brugbart svar (0)

Svar #3
16. januar 2011 af mathon

...eller direkte

                            r = 31/15  -  1  =  0,07599  =  7,599%


Svar #4
16. januar 2011 af Sunshine01 (Slettet)

 Antilog?


Brugbart svar (0)

Svar #5
16. januar 2011 af mathon

         antilog(x) = 10x


Skriv et svar til: Årlige procentvise stigning ?!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.