Kemi

oxidationstal

16. januar 2011 af karee (Slettet)

 hvad er oxidationstallet for H3O^+??

jeg ved godt at O har OT på -2 og H på +1

hjælp!!


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. januar 2011 af mathon

...i hvilken sammenhæng giver det mening? 


Svar #2
16. januar 2011 af karee (Slettet)

O har OT på -2 og så skal H være +2 for at det skal passe sammen, ikke?

fx. mnO4^- = O = -2 * 4 = -8 også trækker vi en fra. det giver så -7

og så skal mn være +7. 


Brugbart svar (0)

Svar #3
16. januar 2011 af mathon

             i #2 beregner du et grundstofs oxidationstrin

             I #1 spørger du om en sammensat ions oxidationstrin


Svar #4
16. januar 2011 af karee (Slettet)

 jeg vil vide hvordan man beregner grundstofs oxidationstrin (#2) for H3O^+

mange tak på forhånd ;)


Brugbart svar (0)

Svar #5
16. januar 2011 af mathon

             ...de er givet pr. definition            


Svar #6
16. januar 2011 af karee (Slettet)

 tak for din "hjælp" ;)


Skriv et svar til: oxidationstal

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.