Kemi

hjæælp kemi

16. januar 2011 af doha (Slettet) - Niveau: B-niveau

 Færdiggør følgende reaktionsskemaer, idet du vælger sandsynlige reaktioner. Navngiv alle organiske stoffer blandt både reaktanter og produkter. Angiv endvidere i hvert tilfælde, hvilken reaktionstype, der er tale om.

a) CH3CH2CH=CHCH3 + H2 ?
b) CH3CH=CH2 + HCl ?
c) CH3CH2CHBrCH3 ? CH3CH2CH=C


Brugbart svar (1)

Svar #1
16. januar 2011 af dnadan (Slettet)

Vil du ikke være venlig at skrive en mere præcis titel til dit indlæg, det må vel være åbenlyst, at du beder om hjælp til kemi, når du nu opretter et indlæg under kemi!

Når det er sagt, hvad er dine egne overvejelser? Hvilke reaktioner for alkener kender du, og hvordan passer de ind her?

Når du har overvejet det, så vil det være lettere at hjælpe dig!


Svar #2
16. januar 2011 af doha (Slettet)

 jeg har kun nævn givet ved ikke hvordan skal gør reaktion færdig, 

jeg synes der mange spørgsmål i den, 

a) CH3CH2CH=CHCH3 + H2 ?
Pent-2-en Dihydrogen

b) CH3CH=CH2 + HCl ?
Propa-1-en Saltsyre

c) CH3CH2CHBrCH3 ? CH3CH2CH=CH2
2-brom-butan Butan-1-en
 


Brugbart svar (1)

Svar #3
16. januar 2011 af dnadan (Slettet)

Aner ikke, hvad du mener med første sætning.

Men slå op i din bog, kig på alkeners reaktioner, og kig især på additions reaktionen.

I øvrigt hedder det ikke butan-1-en, men but-1-en(eller 1-buten)  og det samme gælder med prop-1-en.


Svar #4
16. januar 2011 af doha (Slettet)

 okay mange taak. 


Skriv et svar til: hjæælp kemi

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.