Kemi

Den aktuelle koncentration af Ag+ i en elektrolyseopløsning

02. maj 2005 af Blackbirdy (Slettet)
Spørgsmålet lyder så’n:

En elektrolyseopløsning er fremstillet ved at oplæse 2.20 kg AgBr i 500 liter 0.050 M KCN.
1)Beregn den aktuelle koncentration af Ag+ i opløsning.

Nu kan jeg ikke vise jer min udregning, har prøvet en del, men det vil den ikke.... men jeg kan sige at jeg har fundet koncentrationen af Ag+ og af CN- og udfra komplexitetskonstanten har fundet koncentrationen af Ag(CN2)- men det får jeg til et meget stort tal...=S (5.58E+16)…=S… hvad gør jeg forkert?
Håber at det er nogen der vil hjælpe…

Mvh Blacky

Brugbart svar (0)

Svar #1
02. maj 2005 af frodo (Slettet)

hvor kan opgaven findes? For umiddelbart, da Ko(AgBr) er meget lille, kan du blot beregne [Ag+] ud fra dette.

Svar #2
02. maj 2005 af Blackbirdy (Slettet)

Opgaven er taget fra en bog der hedder Opgaver kemi (hehe?).... en opgave bog for kemi på høj niveau i anden g

3.
Genvinding af sølv i fremkalderbade

Sølvbromid er tungtopløseligt i vand, men ved tilsætning af kaliumcyanid kan Ag+ fra sølvbromidet bringes i opløsning under dannelse ad de kompleke ioner Ag(CN)2-
a) Opskriv reaktionsskeamet for oplæsning af sølvbromid i en vandig opløsning af kaliumcyanid.

Det metalliske sølv udvides af Ag(CN)2- -opløsningen ved elektrolyse, idet der benyttes rustfri stålstænger som elektroder. Ved elektrolysen forløber reaktionen:
2Ag(CN)2-(aq) --> 2Ag(s) + 2Cn- + (CN)2(g)
og der dannes den meget giftig gas dicyan (CN)2

b) beregn voluminet af den mængde dicyan, som dannes ved fremstilling af 100g sølv ved temperaturen 18 oC og trykke 1.03 bar.

I et givet elektrolyseanlæg anvendes en strømstyrke, som i gennemsnit har størrelsen 1.48 A
c) hvor langt tid tager det at fremstille 100 g sølv i denne elektrolysecelle?

Det er af stor vigtighed for elektrolysens forløb, at koncentrationen af Ag+ i opløsningen er meget lille, og dette opnås netop ved at have Ag+ bundet komplekst til CN-
en elektrolyseopløsningen fremstilles ved at opløse 2.20 kg AgBr i 500 liter 0.050 M KCN

d) Beregn den aktuelle koncentration af Ag+ o opløsningen.


Det var så hele opgave ;-)

Brugbart svar (0)

Svar #3
02. maj 2005 af frodo (Slettet)

du skal opskrive en ligning for kompleksitetskonstanten udtrykt ved [Ag+] som x, hvorefter denne værdi kan isoleres ud fra den konstant du kan slå op.

Ps: et godt råd er blot at angive opgavenummer som start, og hvis ikke det er nok, kan du skrive opgaven ind. Det er lidt lettere, da mange har den bog du referer til.

Svar #4
02. maj 2005 af Blackbirdy (Slettet)

My mistake..

Opgave kemi, redigeret af Carsten Kongegaard Holmbee

Sæt 1 opgave 3

=)

Brugbart svar (0)

Svar #5
02. maj 2005 af frodo (Slettet)

hehe.. har fundet den. Det er bare væsentligt lettere for dig selb

Svar #6
02. maj 2005 af Blackbirdy (Slettet)

jaaa... det har du nok ret i =P...

Skriv et svar til: Den aktuelle koncentration af Ag+ i en elektrolyseopløsning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.