Fysik

Hjælp til fysik!!

16. januar 2011 af henrik2010 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej. jeg har nogle spørgsmål og håber at nogen klog kan hjælp mig med dem:

spørgsmål lyder sådan:

1. To mænd står på toppen af et tårn og vædder 10 kr. om, hvor højt tårnet er. For at finde højden måler de på et stopur, at en sten, de taber fra toppen, rammer jorden efter 3,32 s.

a) Hvor højt er tårnet?

b) Med hvilken hastighed rammer stenen jorden?

Manden, der tabte væddemålet, tager surmulende en tikrone frem, men da han ser, at manden, der vandt, står og griner, bliver han rigtig gal og smider tikronen ned fra tårnet. Manden, der vandt, er hurtig, og han måler tilkronens faldtid til 2,82 s.

c) Med hvilken begyndelsehastighed smed manden, der tabte væddemålet, tikronen?

d) Med hvilken hastighed rammer tilkronen jorden?

Håber nogen kan hjælp mig, men meget gerne med lidt forklaring så jeg kan forstå det:)


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. januar 2011 af mathon

a)

                 h = (1/2)·g·t2

b)

                 v = g·t + vo = g·t

c)

                h = (1/2)gt2 + vo·t

                vo = h/t  -  (1/2)g·t

d)

                v = vo + g·t


Skriv et svar til: Hjælp til fysik!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.