Matematik

Differentialregning

17. januar 2011 af Locoz (Slettet)

Hjælp jeg er blevet stillet til opgave at udregne følgende opgave:

Forklar hvordan man finder ekstremer for en funktion f (x), ved hjælp af dens differentialkvotient f ’(x).
Bestem ved hjælp af dette resultat ekstrema for funktionen f(x)= x^3-3x+1

Jeg har ingen ide om hvordan jeg skal starte, eller hvad jeg skal :)

Håber der er nogle der kan hjælpe

Mvh. Carlo


Brugbart svar (2)

Svar #1
17. januar 2011 af NejTilSvampe

 ekstremer er alle de steder på grafen hvor tangenten er vandret. Dvs. tangenthældningen er 0. 

løs  f'(x) = 0


Brugbart svar (2)

Svar #2
17. januar 2011 af Anxyous (Slettet)

 Løs ligningen f '(x) = 0

I løsning(/erne) til denne er der et ekstremumspunkt eller en vandret vendetangent.

Opstil så fortegnsvariation for funktionen, for at finde ud af, hvad der er hvad.


Svar #3
17. januar 2011 af Locoz (Slettet)

 Tak for svarene, men jeg er virkelig dum, når det gælder differentialregning.

Så jeg bliver nødt til at spørge..  Hvordan skal jeg løse ligningerne f'(x) = 0? 


Brugbart svar (1)

Svar #4
17. januar 2011 af mathon

     find først f '(x)


Svar #5
17. januar 2011 af Locoz (Slettet)

 Ok, tak for hjælpen! 


Skriv et svar til: Differentialregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.