Matematik

Vilkårlig trekant, hvor 2 sider og 1 vinkel er kendte

17. januar 2011 af antonsen90 (Slettet) - Niveau: B-niveau

 Hej alle sammen.

Som det står ovenfor har jeg at gøre med en vilkårlig trekant, hvor to af siderne og en vinkel er kendte.  Siden c = 620, side b = 711 og vinkel B = 95,2.

Det er meningen, at jeg skal udregne vinkel C.

Jeg har brugt formlen sin^ - (C)= c*sin(B)/b

Jeg har derefter regnet vinkel C til at blive 60,3.

Jeg er bare lidt i tvivl om, man godt kan bruge den formel og om man kan finde vinkel C på en anden måde. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. januar 2011 af Andersen11 (Slettet)

Benyt sinusrelationen til at finde vinkel C:

sin(C) / c = sin(B) / b, så

sin(C) = c·sin(B)/b , og dermed

C = sin-1(c·sin(B)/b) = 60,276º


Brugbart svar (0)

Svar #2
17. januar 2011 af mathon

       C<95,2º

       C = sin-1(c·sin(B)/b)


Svar #3
17. januar 2011 af antonsen90 (Slettet)

 Så det er altså rigtigt, det jeg har gjort?


Brugbart svar (0)

Svar #4
17. januar 2011 af mathon

   ...din skrivemåde er ikke korrekt...


Skriv et svar til: Vilkårlig trekant, hvor 2 sider og 1 vinkel er kendte

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.