Matematik

trekanter...

02. maj 2005 af sebb (Slettet)
BC og DE er parallelle, sådan at trekanterne ABC og ADE er ensvinklede.
DA = 500M
BC= 200M
AC =150 M
DE = 450 m


a)beregn længden af AB
b)beregn længden af CE

hvad skal man starte med...

Svar #1
02. maj 2005 af sebb (Slettet)

er der sket ikke nogen der fatter den..............

Svar #2
02. maj 2005 af sebb (Slettet)

ville i ikke bare give et fif...........

Svar #3
02. maj 2005 af sebb (Slettet)

singularity hjællpppppppppppppppppp mig

Brugbart svar (0)

Svar #4
02. maj 2005 af sontas (Slettet)

Hvis linjestykket |AB| = 500-x
kan du så finde x af ensvinklede trekanter?

Svar #5
02. maj 2005 af sebb (Slettet)

jamen hvordan for du ab= 500-x...
altså mener du bare at jeg skal isolere det?????????

Brugbart svar (0)

Svar #6
02. maj 2005 af sontas (Slettet)

#5 ja, altså har du tegnet en skitse af situationen? Du skal bruge, at forholdene mellem siderne er konstante i ensvinklede trekanter.

Svar #7
02. maj 2005 af sebb (Slettet)

#6: ja det har jeg gjordt...men altså hvad har du sagt........

Brugbart svar (0)

Svar #8
02. maj 2005 af bif (Slettet)

"sebb" er lyst i band.

Ikke mere hjælp til ham.

Spred the word !


bif

Brugbart svar (0)

Svar #9
02. maj 2005 af sontas (Slettet)

#8 hvad mener du?

Svar #10
02. maj 2005 af sebb (Slettet)

#9 : ved du hvad sontas de er bare alle sammen ude efter mig..................

Brugbart svar (0)

Svar #11
02. maj 2005 af sontas (Slettet)

500/(500-x) = 450/200

|AB| = 500-x

Svar #12
02. maj 2005 af sebb (Slettet)

hvad er svaret så.....kan du ikke forklare det med lidt tekst...du må undskyld jeg bliver ved...............

Brugbart svar (0)

Svar #13
03. maj 2005 af Mikziel (Slettet)

hvis ikke jeg er for sent på den, så er der lidt hjælp her:
Da forholdene mellem ensliggende sider er lige store i to ensvinklede trekanter,kan følgende ligning opstiles:

AB/AD = AE/AC = BC/DE

og da du kender følgende:

DA = 500 m
BC = 200 m
AC = 150 m
DE = 450 m

Skal du bare isolere AB og CE.

f.eks. AB:
AB/AD = BC/DE <=>
AB/500 = 200/450 <=>
AB = (200/450)*500 <=>
AB = 222,222

//mikziel

Skriv et svar til: trekanter...

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.