Matematik

omskriv til brøk og gange kommatal. HJÆLP

17. januar 2011 af amaliehxx2 (Slettet) - Niveau: 8. klasse

 hej. jeg skal omskrive nogle kommatal til brøk, men har lidt problemer med de sidste jeg skriver lige et par stykker herind. 

omskriv til brøk ( bær lige over med at jeg ikke kan skrive brøk ''tegn'' så skriver talende med bogstaver istedet ))

0,40 så har jeg fået det til fire tiendedele eller- to femtedele

0,50 så har jeg fået det til 5 tiendedele, eller en halv

her kommer de jeg så ikke kan finde ud af at omskrive til brøk.

0,10

0,05

0,01

så har jeg også glemt hvordan man ganger med et kommatal.

fx 0,4x80 nogle der kan forklare hvordan man gør det ? 

håber rigtigt meget på svar/ hjælp fra nogle da jeg gerne skulle have lavet det til imorgen. 


Brugbart svar (1)

Svar #1
17. januar 2011 af Walras

Hvorfor fortsætter du ikke bare, som du er så godt i gang med?

0.40=4/10=2/5

0.50=5/10=1/2

0.10=1/10

0.05=0.5/10=1/20

0.01=0.01/10=1/100

Bemærk i de sidste to stykker er brøkerne blevet forlænget med et tal, det må vi jo godt.

Du ganger med et kommatal, som du ganger med et hvilket som helst andet tal. Du skal bare huske at sætte kommaet igen. Det er lidt svært at vise den eksakte metode dog..


Svar #2
17. januar 2011 af amaliehxx2 (Slettet)

 tusind tak for hjælpen, det var jo faktisk ikke så svært, forstå det bedre nu :) kan du forklare det med gange et kommatal? :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
17. januar 2011 af Oblectamentum (Slettet)

Ja ligesom walras siger; fjern kommaet og udregn som et normalt gangestykke, MEN husk nu for guds skyld at sætte komaet tilbage på den rigtige plads.


Svar #4
17. januar 2011 af amaliehxx2 (Slettet)

 dvs ved 0,4x80 skal jeg sige 4 x80 som er 320, og hvor skal kommaet så sættes ? 


Svar #5
17. januar 2011 af amaliehxx2 (Slettet)

 jeg forstår det nu. altså så man kan også bare sige 4x8 


Svar #6
17. januar 2011 af amaliehxx2 (Slettet)

 men ved 4,6x70 hvordan gør jeg det


Brugbart svar (0)

Svar #7
17. januar 2011 af Oblectamentum (Slettet)

Nemlig, når du har regnestykket 0,4 * 80 skal du altså:

1) fjerne kommaet.

2) udregn

3) sæt det ind igen.

I det her tilfælde er 4 * 80 = 320 så skal du bare putte det ind igen.

32,0


Brugbart svar (0)

Svar #8
17. januar 2011 af Oblectamentum (Slettet)

Du gør igen, 4,6 * 70 = ?

Du fjerner vores komma:

46 * 70 = 3220

Du putter det ind igen:

322,0


Svar #9
17. januar 2011 af amaliehxx2 (Slettet)

 jaaaaaaamen. hvad så ved 6,4*0,62 og 4,6*70 ??


Svar #10
17. januar 2011 af amaliehxx2 (Slettet)

 thanks i get it know


Brugbart svar (0)

Svar #11
17. januar 2011 af Oblectamentum (Slettet)

I stedet for at bombadere os med spørgsmål så skriv alle dine stykker i starten af tråden, så vi har en chance for at svare på det så det giver mening, - og derimod ikke bliver kaos. Vi skal lige have muligheden for at puste ud inden du kommer med flere. Hihi (:


Brugbart svar (0)

Svar #12
02. marts 2011 af 123456789j (Slettet)

<p>hvordan skal jeg forklare foran klassen hvordan jeg omskriver en br&oslash;k til kommatal fx 2 ud af 10= 0,2


Skriv et svar til: omskriv til brøk og gange kommatal. HJÆLP

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.