Matematik

Ligning

17. januar 2011 af Benjamin O (Slettet)

Heej, nogen der kan hjælpe med denne lille opgave.
opgaven:
En cirkel har centrum (-2,1) og radius 5, og en linje l er bestemt ved ligningen.
2x +y-6 = 0

a) Undersøg om linjen l skærer cirklen.
dist(p,m) = I 2*(-2) + 1* 1 + (-6) I / √2^2 + 1^2

sådan her?
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. januar 2011 af Andersen11 (Slettet)

Ja, netop. Brug linie-punkt-afstandsformlen til at beregne afstanden fra linien til cirklens centrum. Hvis afstanden er mindre end cirklens radius, skærer linien cirklen. Hvis afstanden netop er lig med radius, rører linien cirklen. hvis afstanden er større end radius, er der ikke skæring.


Brugbart svar (0)

Svar #2
17. januar 2011 af 8520 (Slettet)

du skal isolerer y


Brugbart svar (0)

Svar #3
17. januar 2011 af TorbenA (Slettet)

Ja!

Og hvis dist(p,m) < 5 skærer linien cirklen to steder

Hvis dist(p,m) = 5 er linien tangent

Hvis dist(p,m) > 5, går linien uden om cirklen


Svar #4
17. januar 2011 af Benjamin O (Slettet)

jeg får det til at der er 2 skæringspunkter


Brugbart svar (0)

Svar #5
18. januar 2011 af mathon

@ #4

        ...hvilket er rigtigt


Skriv et svar til: Ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.