Matematik

Effektivitet

18. januar 2011 af Justme92 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Heeej, er der en der kan hjælpe mig med denne her? :-)

Arbejdsprocesser udføres ofte mere effektivt, efterhånden som udøveren af arbejdet får større erfaring. I en model for arbejdsprocessers effektivitet gælder, at effektiviteten f(t), som funktion af tiden t (uger) udøveren har været beskæftiget med arbejdet, er givet ved:

f(t) =1,00 − 0,60 ⋅ 0,9t , t ≥ 0

a) Hvor længe skal udøveren have været beskæftiget med arbejdet, før
effektiviteten er 0,95?

Taaak.


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. januar 2011 af Andersen11 (Slettet)

Løs ligningen f(t) = 0,95 . Isoler faktoren med t og benyt logaritmer til sidst.


Brugbart svar (0)

Svar #2
18. januar 2011 af patience (Slettet)

Sæt funktionen lig 0,95:

f(t)=0,95=1,00 − 0,60 ⋅ 0,9t

solve(0,95=1,00 − 0,60 ⋅ 0,9t,t)

t=23,5848

der går derfor 23,5848 uger :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
18. januar 2011 af SuneChr

Jo, men hvad er problemet ud over at indsætte alt dét, du kender (indsætte i formlen)?


Svar #4
18. januar 2011 af Justme92 (Slettet)

 Havde ikke tænkt på solve, sorry.


Skriv et svar til: Effektivitet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.