Kemi

Finde entropi

18. januar 2011 af COMA (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej...

Jeg har en opgave jeg simpelthen er gået i stå med.

Den siger:

For idealgas reaktionen:

2A(g) + B(g) <-> 4C(g)

har man målt temperaturafhængigheden af ligevægtkonstanten til:

K(T) = 10 +aT, i intervallet 280 K < T < 310 K  hvor a = 1.00*10-3 K-1.

Jeg kender samtidig den Helmholtz Fri Energi, og så er spørgsmålet:

Beregn ΔrS for reaktionen ved T = 298 K og P = 1.00*10-3 bar.

Nogen der kan give et lille hint ? Synes jeg har brugt alle de der relationer mellem Gibbs energi, Helmholtz, Enthalpi osv., men har simpelthen ikke kunne få det til at gå op. Så jeg vil sætte pris på lidt hjælp :)

På forhånd tak.


Skriv et svar til: Finde entropi

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.