Matematik

Matematik - ligning osv.

20. januar 2011 af LMJS (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Hej,

Jeg sidder fast i en opgave, som jeg har prøvet og prøvet mig frem til,

Det er en ligning, som hedder x(i)trejde+1=126.
Altså, jeg har regnet mig ud til at x omkring lbiver 73,2... Men det er med lommeregner, og det må jeg ikke bruge til færdighedsregning, er der nogen, som kan vise mig, hvordan man regner det på et stykkepapir(hovedet)? :D

og der en opgave hedder
6 1/5 del * 7, giver det så ikke bare 42,2? Jeg mener at man skulle lave det om til decimaltal? Eller? :D *

Og den sidste opgave er, at der er nogle tal, 5,12,42,31 og 57... Hvordan kan man regne ud, hvor mange numre skal man købe, for at have 10% chance for at vinde?... Hvordan regner men dét ud??

8promille, af 5600kr er det ikke? 44,8 kroner?
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. januar 2011 af dnadan (Slettet)

1.

Du har med andre ord:

x3+1=126 <=> x3=125 <=> x=1251/3=....

2.

Forstår ikke hvad du mener

3.

Skriv opgaven ind, det er meget svært(læs umuligt at forstå hvad du skal regne ellers).

4.

8 Promille af 5600kr:

8/1000*5600kr=44,8kr, så jo

Til en anden gang, vil du ikke være venlig at skrive det mere logisk op, både ligninger, udregninger og opgaveformuleringer, det vil gøre det noget lettere at hjælpe :-)

Mvh. Dan


Svar #2
20. januar 2011 af LMJS (Slettet)

til opgave 3, står der ikke andet... ;)


Svar #3
20. januar 2011 af LMJS (Slettet)

I opgave to,

6 1/5... gange 7....


Brugbart svar (1)

Svar #4
20. januar 2011 af Andersen11 (Slettet)

#0, #3

2. (6 1/5)·7 = (6+ 1/5)·7 = 6·7 + (1/5)·7 = 42 + 7/5 = 42 + 1 + 2/5 = 43 + 2/5 = 43,4

eller      (6 1/5)·7 = 6,2·7 = 43,4


Svar #5
20. januar 2011 af LMJS (Slettet)

okay, tusind tak...
Man må nok sige at "vision" to er meget lettere end 1'eren :P


Skriv et svar til: Matematik - ligning osv.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.