Matematik

Bestem tallet K (haster!!)

21. januar 2011 af missunknow (Slettet) - Niveau: B-niveau

Bestem tallet K, så andengradsligningen

2x^2 - 3x + k = 0

netop har én løsning.


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. januar 2011 af mathon

Hvad ved du om diskriminanten,
som forudsætning for,
at andengradsligningen har netop én løsning?


Svar #2
21. januar 2011 af missunknow (Slettet)

Diskriminanten er givet ved: d = b^2 - 4ac

og hvis løsningen skal have én løsning, er den givet ved: x = (-b)/(2a)


Brugbart svar (0)

Svar #3
21. januar 2011 af mathon

hvis andengradsligningen skal have én løsning
kræves
                          d = b2 - 4ac = (-3)2 - 4·2·k = 0

                                          

 


Svar #4
21. januar 2011 af missunknow (Slettet)

er k så k = 9/8 ?


Brugbart svar (0)

Svar #5
21. januar 2011 af mathon

unægtelig


Svar #6
21. januar 2011 af missunknow (Slettet)

det har jeg fundet på TI, men hvordan isolere jeg k i hånden?


Brugbart svar (0)

Svar #7
21. januar 2011 af mathon

prøv nu lige selv
og indse,
hvor enkel en beregning, det er!


Svar #8
21. januar 2011 af missunknow (Slettet)

Ups! Jeg har indset den.


Skriv et svar til: Bestem tallet K (haster!!)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.